HomeTechCryptoVolgens Arthur Hayes gaat bitcoin gaat de waarde van 1 miljoen dollar...

Volgens Arthur Hayes gaat bitcoin gaat de waarde van 1 miljoen dollar bereiken

De voormalige CEO van BitMEX heeft kort geleden in een blogpost verklaart dat hij ervan overtuigd is dat bitcoin de waarde van een miljoen dollar per stuk gaat krijgen. Hij gelooft dat de munt deze waarde nog voor het einde van dit decennium gaat krijgen. Hij geeft in de blogpost uitleg waarom hij van mening is dat bitcoin een miljoen dollar gaat halen.

Arthur Hayes gelooft in bitcoin als betaalmiddel

Hayes is van mening dat de crisis en het dreigende onheil in Europa de waarde van bitcoin richting een miljoen gaat drukken. Hij doelt hiermee op de instabiliteit van de huidige economie in het geval van oorlog. Hij zegt in zijn blogpost dat het buitensluiten van Rusland een grote vergissing zou zijn. Rusland speelt een cruciale rol in de huidige wereldwijde dynamiek.

Het zou grote gevolgen hebben als dat wordt verstoort. Het vertrouwen van de mens in de wereldwijde economie begint steeds meer terug te lopen, waardoor steeds meer mensen in cryptocurrencies stappen. Hij betoogt ook dat Duitsland niet zou kunnen concurreren met China, dat een gigantische exportmacht is. “Als de EU uiteenvalt dan gaan we weer betalen met lira, Duitse marken en drachmen betalen. Europese spaarders zullen dan naar goud en cryptovaluta grijpen” aldus Hayes.

Doemscenario voor de wereldeconomie

Volgens Hayes zit het westerse financiële beleid in een doemlus. Als de huidige financiële situatie doorzet dan zal het een ramp worden voor de wereldeconomie. Mensen zullen dan vanzelfsprekend hun geld veilig willen stellen en dat doen ze door dit vast te leggen in harde activa, zoals goud, zilver, kunst en crypto. De oorlog in Oekraïne heeft investeerders op scherp gezet.

Als de vlam overslaat op de Europese unie dan staan we aan de rand van een derde wereldoorlog. Als dit gebeurt dan zal dat catastrofale gevolgen hebben. In dit scenario zal bitcoin stijgen naar minimaal een miljoen euro per stuk. “De doemlus zal tegen het eind van het decennium de waarde van 1 miljoen per bitcoin, en 10.000 tot 20.000 voor goud inluiden” zegt Hayes in zijn blogpost.

Bitcoin zal deze bearish trend verlaten

Dit doemscenario klinkt ironisch genoeg als muziek in de oren voor investeerders die hun geld in deze munt hebben zitten. Maar of we als mensheid blij moeten zijn met zijn visie is nog maar de vraag. Hayes denkt dat bitcoin als wereldwijd betaalmiddel een kwestie van tijd is, het zal een logisch gevolg zijn van de ontwikkelingen die zich op dit moment ontvouwen.

Ten opzichte van het hoogste punt ooit (bitcoin was in november 2021 ruim 69.000 dollar waard) is de munt de afgelopen maanden met 40% gedaald. Marktexperts zijn echter van mening dat de munt deze bearish trend zal verlaten en de komende maanden of jaren een nieuw record zal gaan vestigen. We houden het uiteraard in de gaten.

Meer van dit