HomeTechCryptoIs Bitcoin onderweg naar de psychologische grens van $40.000?

Is Bitcoin onderweg naar de psychologische grens van $40.000?

De eerste maand van het jaar is voorbij en het was een roerige maand voor Bitcoin. Beleggers zijn nog steeds angstig na de laatste prijsdaling van de cryptocurrency. The Fear & Greed index staat nog steeds op Fear, wat inhoudt dat er angst heerst onder investeerders. Maar er zijn signalen op verbetering! Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Bitcoin prijs op een interessante positie

Op 31 Januari bewoog de koers van Bitcoin verrassend snel omhoog. Het bracht de prijs van de munt op een interessante positie, namelijk de psychologische grens van $40.000. Er zit veel beweging in de koers en er zijn veel hoge toppen en dalen te zien, iets wat positief uit kan pakken voor de koers van Bitcoin.

We zien op de onderstaande grafiek (elke candle staat voor een maand) dat een nieuw dal wordt gevormd. Maar alleen als de maand Februari hoger afsluit dan de maand januari dan kan er worden gesproken van een nieuw dal. Dus de daling zet waarschijnlijk nog wel voort, alleen wil dat niet zeggen dat dit negatief nieuws is voor Bitcoin.

bitcoin

Bitcoin verplaatst naar wallets

Financiële markt-date platform Santiment heeft onlangs een tweet geplaatst waarin staat dat vorige week het hoogst aantal Bitcoin van Exchanges is verplaatst naar wallets. Dat betekent dat de munten worden opgeslagen en de bezitters er niet mee willen handelen, wat een goed signaal is. Op de laatste dag van Januari schoot de munt nog even omhoog. Dit hing samen met de Amerikaanse beurzen.

De daling van de dollarprijs op de laatste dag van januari duwde de prijs van Bitcoin richting de grens van $39.500. Dit wordt ook ‘the golden pocket’ zone genoemd. Dat is de onderkant van een zone waarin de magische grens van $40.000 zich ook bevindt. Als de koers deze weet te bereiken dat is dat een zeer positief signaal. Inmiddels is de prijs weer iets verder gezakt. Er wordt in Azië weinig gehandeld omdat er feestdagen aan de gang zijn, het is dus afwachten wat er gaat gebeuren als deze zijn afgelopen.

Meer van dit