HomeTechCryptoBitcoin City: President El salvador geeft model vrij

Bitcoin City: President El salvador geeft model vrij

Terwijl bitcoin op het moment van schrijven tot bloedens toe op de vloer van de beurs ligt te creperen, heeft de president van El Salvador, Nayib Bukele, de eerste details van het model van Bitcoin City vrijgegeven. De cryptocurrency is eerder in het land als wettelijk betaalmiddel geaccepteerd, maar nu komt er ook een bitcoin-stad in het land.

Bitcoin City

El Salvador is het eerste land ter wereld dat van plan is om een toegewijde cryptocurrency-plaats te bouwen. In het model van Bitcoin City is een centraal plein te zien dat een enorm bitcoin-logo heeft. De futuristisch uitziende plek heeft een enorme trap naar de toegang van de stad, en een grote ring waar mensen een panoramisch uitzicht hebben op de omgeving. Het stadje wordt gebouwd in La Unión.

La Union is een klein stadje met 36.500 inwoners. Deze havenstad is door de architect van Bitcoin City bewust uitgekozen omdat de ligging uitstekend past bij een utopisch idee; blauwe zee, en heel veel groen. De gouden kleur van het model is een stilistische beslissing van de ontwerper geweest. De stad moet een moderne uitstraling krijgen waar het goud van het bitcoin-logo in terugkomt.

Geen belastingen in Bitcoin City

Het is de bedoeling dat er in Bitcoin City 0% belastingen worden geheven op onroerend goed, inkomsten, kapitaalwinsten en ga zo maar door. President Bukele is, ondanks de gigantische dip dat bitcoin momenteel doormaakt, vol vertrouwen. Sterker nog, hij heeft op 11 mei voor nog eens 15 miljoen dollar aan bitcoin gekocht en dit gevierd.

Dat de economie van het arme land op zijn gat ligt en er extreme armoede heerst is niet van belang. Bukele gaat er vanuit dat het allemaal goed komt met bitcoin. El Salvador heeft een lening van 800 miljoen dollar, dat in januari moet worden terugbetaald, maar ook dat komt volgens de president van het land helemaal goed.

Warmte en energiebronnen uit een vulkaan

Bitcoin City heeft uiteraard een energiebron nodig waarmee huizen kunnen worden verwarmd, gekookt kan worden, en niet onbelangrijk; computers van stroom kunnen worden voorzien, zodat er kan worden gehandeld in bitcoin. Ook daar heeft president Bukele en de architect van de stad over nagedacht.

Bitcoin City zal worden aangedreven door geothermische energie van de Conchagua vulkaan. De inwoners hoeven uiteraard niet te betalen voor deze vorm van gratis verwarming en energie. Op de vruchtbare grond van de vulkaan kunnen gewassen worden geteeld voor de inwoners van de stad. Wanneer de bouw van de stad begint is vooralsnog niet bekend.

Meer van dit