HomeTechCryptoMet bitcoin betalen bij Burger King: betaaldienst Strike gaat samenwerking aan met...

Met bitcoin betalen bij Burger King: betaaldienst Strike gaat samenwerking aan met Shopify en NCR

Op de Bitcoin 2022 conferentie heeft de CEO van betaaldienst Strike, Jack Mallers, bekendgemaakt dat de dienst een samenwerking aangaat met Shopify, NCR en Blackhawk. Miljoenen aangesloten winkels krijgen hierdoor de mogelijkheid om betalingen via bitcoin en lightning te ontvangen. Dit is een grote stap in de wereld van cryptocurrency.

Lightning-betaaldienst Strike

Strike verzorgt de infrastructuur die betalingen via bitcoin mogelijk maken. Jack Mallers zegt dat het geen gesloten systeem wordt, maar daadwerkelijk een brug met het lightning-netwerk. De samenwerking met de giganten zorgt ervoor dat mensen in staat zullen zijn om bijvoorbeeld een groentewinkel binnen te stappen en simpel te kunnen betalen met bitcoin.

De samenwerking met Shopify, NCR en Blackhawk betekent een grote stap voor het introduceren van bitcoin in het bedrijfsleven. Shopify bedient 1,5 miljoen webwinkels over 175 landen. NCR bedient ketens zoals Walmart, Burger King en Starbucks. Het is binnenkort dus mogelijk om met hetzelfde gemak als een reguliere pin-transactie een hamburger of kop koffie te bestellen, en deze af te rekenen met bitcoin.

Winkeliers kunnen zelf valuta voor betaling kiezen

Als winkeliers in fiat (normaal geld) betalingen willen ontvangen, dan worden de bitcoinbetalingen tijdens de transactie automatisch omgewisseld. Dit is aantrekkelijk voor winkeliers omdat ze zich niet bloot hoeven te stellen aan de volatiliteit waar de cryptomarkt regelmatig mee te maken heeft. De transacties via het lightning-netwerk zijn vrijwel altijd gratis en worden direct uitgevoerd.

Strike is ervan overtuigd dat deze samenwerkingen een revolutionaire stap zijn voor de ontwikkeling van bitcoin betalingen. De vraag is echter of mensen snel afstand doen van hun bitcoins, omdat cryptovaluta nog steeds door het grootste gedeelte van mensen wordt gezien als investering. Het feit dat Strike ook dollar-betalingen ondersteunt geeft CEO Jack Mallers goede hoop.

Andere betaaldiensten volgen Strike

Niet alleen Strike, maar ook andere betaaldiensten zijn hard op weg om bitcoin-betalingen mogelijk te maken. Denk hierbij aan PayPal, Mastercard, Google en Cash app. Cryptocurrency wordt steeds meer geaccepteerd door grote bedrijven, de verwachting is dat dit nog maar het begin is van een revolutie in de wereldwijde betalings-infrastructuur.

Meer van dit