HomeTechCryptoCrypto nieuws van vandaag: Bitcoin update, crash of dip?

Crypto nieuws van vandaag: Bitcoin update, crash of dip?

De prijs van Bitcoin is aan het dalen en daarmee volgen de prijzen van de top 25 ook. Afgezien van enkele stablecoins staan alle cijfers in het rood, waarbij Cosmos (ATOM) met -9,40% de hardste klappen lijkt te krijgen. Maar wat zijn de oorzaken van deze daling? Is dit een crash of een dip? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Bitcoin daalt, top 25 crypto zakt mee

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 33.096.81. De prijzen van de top 25 zakken, zoals verwacht mee met de dalende trend van Bitcoin. Voor het actuele nieuws met betrekking tot de koersen van de 25 grootste cryptocurrency kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle cryptoprijzen live analyseren.

We willen uiteraard weten waarom de prijzen van de genoemde cryptocurrency zakken en de oorzaken en de prijsdaling analyseren. Er zit altijd een reden achter een daling, dit kan slecht nieuws zijn, een tweet van een belangrijke influencer, zoals Elon Musk, of een andere oorzaak. In dit geval hebben we achterhaald dat er 2 belangrijke factoren zijn waarom bitcoin op dit moment in waarde daalt.

bitcoin

Correlatie tech-aandelen en afnemende vraag

We zien steeds vaker dat de Bitcoin koers steeds meer correlatie heeft met tech-aandelen. De prijsdaling van de munt verliep met gelijke tred met de daling van de Amerikaanse tech-aandelen. Paypal noteerde teleurstellende cijfers op Wall Street, waarna de koers van het aandeel met maar liefst 25% zakte. Ook andere tech-koersen gingen diep door het stof.

Een andere reden voor de koersdaling van Bitcoin is het feit dat de vraag naar de munt afneemt. Groot-bezitters, de zogenoemde whales, blijken een hoop munten te verkopen, maar we zien dat er niets meer bij wordt gekocht. Dit komt door de verliezen dat ze hebben geleden bij de crypto-sell in januari.

Bitcoin: crash of dip?

Hoewel de teruglopende interesse van Bitcoin onder grote investeerders geen goed teken is, zien we in de onderstaande tweet (een zogenoemde heatmap) van het Twitter-account Material Indicators, dat er steun ontstaat. Investeerders bouwen kooporders rond $37.000 opbouwen om de koers van de munt te verdedigen. Daarnaast zijn er bullish signalen die door technische analyses wordt onderbouwd.

Als de koers van de munt onder de $36.700 komt dan is het goed mogelijk dat de koers verder daalt. De andere kant is een stijging, als we boven de $38.700 komen dan ontstaat er een bullish patroon en kunnen we weer rustig ademhalen. Kortom; we spreken van een flinke dip, maar een crash is op dit moment nog niet het geval.

Meer van dit