HomeTechCryptoJe kunt nu bitcoins verdienen door Super Mario te spelen

Je kunt nu bitcoins verdienen door Super Mario te spelen

Bitcoin verdienen met het spelen van een potje Super Mario, dat lijkt te mooi om waar te zijn toch? Echter is het wel mogelijk dankzij de nieuwste ontwikkelingen van het Lighting Network van Bitcoin. Het is de nieuwste toepassing dat door een ontwikkelaar met succes is toegepast. Wij houden wel van een spelletje, en van crypto, dus doken we even in deze interessante berichtgeving. Lets Go!

Toepassing voor Lightning Network

Een ontwikkelaar heeft nu dus een bijzondere toepassing gerealiseerd voor het Lightning Network van Bitcoin. Het is hem gelukt om het Network te implementeren in het Super Mario Bros spel dat als eerste op de markt kwam, dat is dus het oude spel voor de NES. De ontwikkelaar heet Christian Moss, en heeft een het zo geprogrammeerd dat je een stukje bitcoin krijgt voor elk muntje dat je in het spel te pakken krijgt.

Voor ieder muntje dat je pakt in het spel krijg je 10 satoshi, dat is een honderdste miljoen van een bitcoin. In dit geval is het zijn eigen voorraad bitcoin waarmee hij werkt, dus hij stuurt zijn eigen geld naar zichzelf toe, maar rijk worden met het spelen van Super Mario is niet zijn opzet. Hij wil de mogelijkheden van het Lightning Network aantonen met zijn programma.

Bitcoin blijft bezig met ontwikkelen

Het verdienen van bitcoin door het spelen van Super Mario is uiteraard een voorbeeld van de mogelijkheden. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat sponsoren van professionele gamers gebruik maken van dit concept om de gamers te betalen. Als je erover nadenkt zijn de mogelijkheden dus eindeloos, en daarom gaat Christian Moss zijn programma binnenkort officieel presenteren.

Op 2 en 3 maart aanstaande zal het evenement Advancing Bitcoin in Londen plaatsvinden. De ontwikkelaar gaat daar zijn bouwwerk presenteren, en heeft hij toegezegd dat hij een complete handleiding gaat schrijven voor mensen die een soortgelijke toepassing in hun eigen games willen bewerkstelligen. In 2021 deed een andere ontwikkelaar hetzelfde met een Game Boy, maar dat werd geen succes omdat de stroomkosten groter waren dan de bitcoin-winst. Maar dat mag de pret niet drukken, het project van Moss kan zomaar het zaadje zijn voor grote ontwikkelingen.

Meer van dit