HomeTechCryptoNederlandse crypto-exchange Bitvavo list Ethereum concurrent Arbitrum

Nederlandse crypto-exchange Bitvavo list Ethereum concurrent Arbitrum

Ethereum heeft er nog een nieuwe concurrent bij. De nummer 2 crypto is een veteraan in de cryptowereld, maar heeft al een aantal ambitieuze concurrenten, zoals Cardano (ADA). De nieuwste bedreiging voor Ethereum is het veelbelovende Arbitrum (ARB), want deze munt werd afgelopen week gelanceerd, en schoot meteen door het dak. De Nederlandse crypto-exchange Bitvavo heeft ARB ook gelist, dus nemen we deze munt even onder de loep.

Alle grote crypto-exchanges listen Arbitrum

Toen er afgelopen week miljoenen Arbitrum-tokens werden gelanceerd stonden alle grote crypto-exchanges in de rij om de munt te listen. Het was echter niet Bitvavo die de munt als eerste wist in te lijven, maar het in Nederland relatief onbekende Anycoin Direct ging er met de primeur vandoor. Na de lancering konden investeerders meteen profiteren van de volatiliteit in de ARB koers.

Crypto-exchange Bitvavo heeft Arbitrum nu dus ook gelist, en dat zegt een hoop. Het platform staat erom bekend dat ze niet zomaar een munt in hun collectie plaatsen, dus dat wekt vertrouwen onder investeerders. Het project achter de munt is veelbelovend, en kan een bedreiging voor het oude Ethereum zijn omdat de ontwikkelaars goed hebben gekeken naar de ‘beginnersfoutjes en kinderziektes’ van Ethereum.

Holders van ARB mogen stemmen

Investeerders in de munt kunnen stemmen over belangrijke beslissingen die moeten worden genomen met betrekking tot het project. Het gaat in dit geval om Arbitrum One en Arbitrum Nova, dit zijn de twee netwerken waarmee gebruikers razendsnel en tegen lage kosten transacties op het Ethereum-netwerk kunnen uitvoeren. Het is algemeen bekend dat de ‘transaction fees’ en de transactiesnelheden van Ethereum een doorn in het oog van beleggers zijn, dus Arbitrum kan interessant voor hen zijn.

Arbitrum biedt dus simpelweg een oplossing voor het nijpende schaalbaarheidsprobleem van Ethereum. Het layer-2 netwerk van Arbitrum is in staat om veel meer transacties te verwerken binnen dezelfde tijd waarin Ethereum er minder verwerkt. Afgelopen woensdag wist het Arbitrum-netwerk maar liefst 1,3 miljoen transacties te verwerken, tegen 1 miljoen transacties van Ethereum. We kunnen dus vaststellen dat de nummer 2 van de crypto-wereld er opnieuw een geduchte concurrent bij heeft. De huidige koers is te zien op website Coinmarketcap.

Meer van dit