HomeTechBizarre ontwikkeling: robots die over je plafond lopen

Bizarre ontwikkeling: robots die over je plafond lopen

De ontwikkeling van robots gaat razendsnel en ook artificial intelligence begint bijna enge vormen aan te nemen. Wat als deze robots voor zichzelf gaan denken? Krijgen we dan een oorlog zoals we decennia terug zagen in de film I, Robot, met Will Smith? Als we kijken naar de ontwikkelingen bij robots zoals MARVEL dan krijgen we toch een ongemakkelijk gevoel.

Robots die over de muur en het plafond lopen

De enge robots die onlangs zijn ontwikkeld zijn in staat om over muren en het plafond te lopen. Deze bizarre ontwikkeling maakt het dus mogelijk om robots in bepaalde situaties tegen alle oppervlakken te laten lopen, en desgewenst aanvallen. We gaan er even niet vanuit dat deze MARVEL (Magnetically Adhesive Robot for Versatile and Expeditious Locomotion) -robots worden gefabriceerd voor oorlogsvoering.

Het is echter geen geruststellende gedachte om te weten dat er alleen maar een vuurwapen op gemonteerd hoeft te worden als deze robot voor oorlogsdoeleinden wordt ingezet. Gelukkig is dat tot op heden niet het geval, en zal deze robot worden ingezet om op plekken te komen waar het voor mensen te gevaarlijk is, zoals ingestorte gebouwen of andere rampgebieden.

robot

MARVEL- robot als wapen voor de toekomst

Deze robot is in staat om te manoeuvreren in beperkte ruimtes, en kan zichzelf door een vernuftig staaltje techniek dus vastklampen aan verschillende oppervlakken, dus ook aan muren en plafonds. Dit gebeurt op verschillende manieren, zoals magnetisme en de abiliteit om de vorm van zijn voeten aan te passen. Hierdoor is de robot in staat om in smalle, hoge, gevaarlijke en giftige omgevingen te wandelen.

MARVEL weegt zelf maar acht kilo, en kunnen zichzelf verplaatsen met 0,7 meter per seconde. Het prototype van deze robot is uitgebreid getest, we hebben een filmpje hieronder geplaatst zodat je een idee krijgt van de mogelijkheden. Als er kunstmatige intelligentie aan zou worden toegevoegd dan is het een beangstigende gedachte dat zoiets boven je hoofd kan lopen als je slaapt. En jij maar bang zijn voor een spinnetje.

Meer van dit