HomeTechCryptoBybit gaat sponsorcontract van $150 miljoen aan met Red Bull Racing

Bybit gaat sponsorcontract van $150 miljoen aan met Red Bull Racing

Red Bull racing, dat we allemaal kennen van onze raceheld Max Verstappen, gaat een sponsorcontract van maar liefst $150 miljoen aan met crypto-exchange Bybit. Het gaat om een meerjarig contract. De champagneflessen mogen worden ontkurkt bij beide partijen want de handtekeningen zijn op 16 februari op het contract gezet.

Bybit exchange

Het Formule-1 team heeft een driejarig contract afgesloten met crypto-exchange Bybit. Het zal gaan over een bedrag van $50 miljoen per jaar. Bronnen melden dat de vergoedingen worden uitgekeerd in een combinatie van fiat (echt geld) en bitDAO (BIT)-tokens. Het doel van de samenwerking heeft te maken met de fans van het raceteam. Ze willen met deze samenwerking de betrokkenheid van de groep vergroten.

De exchange zal fantokens uit gaan geven. Welke waarde de tokens gaan vertegenwoordigen is nog niet bekend gemaakt. De exchange zal ook gaan fungeren als technische incubator voor Red Bull Racing. Dit is een onderdeel van de deal die de twee partijen hebben gesloten. Dit houdt in dat het team van het crypto-platform het team van Red Bull Racing gaat helpen met het verspreiden van digitale activa en andere werkzaamheden zal verrichten op dat gebied.

Christian Horner en Bybit

De CEO van Red Bull Racing, Christian Horner, is flink enthousiast over de samenwerking met het crypto-platform. Hij zegt dat hij van mening is dat “Bybit de passie heeft om voorop te lopen op het gebied van technologische innovatie en de status-quo te doorbreken”. Horner steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken en kijkt uit naar de driejarige samenwerking tussen zijn raceteam en de crypto-exchange.

Ook Bybit mede-oprichter en CEO Ben Zhou is razend enthousiast. Hij zegt dat het team dat verantwoordelijk is voor de crypto-exchange kernwaarden heeft dat naadloos aansluit bij dat van Red Bull Racing. Hij is van mening dat Red Bull de Formule-1 heeft veranderd, op dezelfde revolutionaire wijze als digitale activa de financiën wereldwijd heeft veranderd.

Bybit en Cabital

Nog niet zo lang geleden kwam de crypto-exchange ook al positief in het nieuws toen de exchange samenwerkte met Cabital. De twee financiële platformen willen crypto aan gaan bieden met de euro en de Britse pond. Met de daarop uitlopende infrastructuur is het mogelijk voor de gebruikers van Bybit om crypto te kopen op hun platform met lagere transactiekosten.

We gaan nog veel horen van Bybit. De concurrentie met andere handelsplatformen is groot, maar door dit soort samenwerkingen aan te gaan versterkt het zijn positie op de cryptomarkt. Crypto-exchange Binance is uiteraard nog steeds de absolute marktleider op dit gebied, maar door de samenwerking met Red Bull Racing heeft de exchange een paar flinke stappen richting de concurrerende crypto-exchanges gezet.

Meer van dit