HomeTechCryptoCardano lanceert stablecoin in 2023

Cardano lanceert stablecoin in 2023

Er werd al langer over gesproken, maar het gaat er nu toch echt van komen: de stablecoin van Cardano. Het bedrijf achter Cardano, IOHK, heeft een algoritmische stablecoin aangekondigd die ze in 2023 gaan lanceren. Dit is groot nieuws in de wereld van cryptocurrency, maar er wordt ook sceptisch gekeken naar deze ontwikkeling. Wij namen dit nieuws even in ons op.

Stablecoin van Cardano

Cardano slaat de handen ineen met COTI, een ervaren bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van stablecoins. Deze coins zijn stabiele munten die altijd dezelfde waarde behouden. Ze kunnen de prijs van deze munt stabiel houden door voor elke uitgegeven stablecoin één dollar in een potje te houden. Zo zijn ze altijd voor elkaar inwisselbaar. Door een stablecoin wordt de liquiditeit van de munt waar deze aan vastzit een stuk betrouwbaarder, dat is in dit geval dus Cardano.

De stablecoin die Cardano samen met COTI op de markt gaat brengen zal Djed gaan heten en zal werken op een algoritme. De munt zal worden gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. De bedrijven zullen de munt van Cardano (ADA) en SHEN achter de hand houden. Het ligt aan de koersen of er coins moet worden verkocht of bijgekocht. In elk geval zal Djed dus altijd de waarde van een Amerikaanse dollar behouden.

Stablecoin Djed

Het nieuws wordt door veel investeerders met gejuich ontvangen, er zijn echter ook critici die hun vraagtekens zetten bij deze ontwikkeling. Deze critici verwijzen naar de crash van Terra toen de algoritmische stablecoin TerraUSD de koppeling verloor. Hierdoor belandde we koersen in een bearmarket, wat nog eens wordt verergerd door de bizarre recente ontwikkelingen bij cryptobeurs FTX. De CEO van COTI, Shafar Bar-Geffen zegt echter dat er geen reden tot zorg is.

Djed zal in 2023 worden gelanceerd, maar moet eerst nog door een aantal tests heen voordat er groen licht kan worden gegeven. Het lanceren van een stablecoin past exact in het plaatje wat de ontwikkelaars van Cardano voor zich zien. Cardano heeft een eigen blockchain, en een stablecoin is daarnaast een logische stap. Het ambitieuze project is een grote concurrent van Ethereum, dus we houden de ontwikkelingen in de gaten.

Meer van dit