HomeTechCryptoCardano steeg afgelopen week met 11% na bekendmaking Vasil-hardfork

Cardano steeg afgelopen week met 11% na bekendmaking Vasil-hardfork

De prijs van cardano (ADA) is afgelopen week met maar liefst 11% gestegen. De prijs schoot omhoog nadat oprichter Charles Hoskinson bevestigde dat de Vasil-hardfork op 22 september aanstaande zal worden uitgevoerd. De grootste exchanges ter wereld, zoals Binance en Bitrue zeggen ook klaar te zijn voor de fork. We leggen je er alles over uit in dit artikel.

Vasil-hardfork bevestigd

Afgelopen vrijdag maakte Charles Hoskinson bekend dat de langverwachte Vasil-hardfork eraan zit te komen, en wel op 22 september aanstaande. Deze was in juni en juli al twee keer uitgesteld, maar dit keer lijkt het er toch echt van te komen. Een hardfork is een splitsing van een blockchain in twee of meerdere blockchains. Voor bezitters ADA betekent dit dat er een nieuwe munt bij komt, die vaak op ratio 1:1 aan beleggers wordt afgegeven.

De prijs van een munt die bij de originele blockchain hoort stijgt vaak in waarde, maar dat wil niet zeggen dat dit zo blijft. Op de tweede blockchain wordt vaak de eigen software verder uitgewerkt. Een voorbeeld van een hardfork is de splitsing van de bitcoin-blockchain in 2017. Dit resulteerde in de munt Bitcoin Cash. Bezitters van bitcoin kregen toen hetzelfde aantal Bitcoin cash in hun wallet bijgeschreven.

DApps en exchanges maken zich klaar voor splitsing

Naast het feit dat exchanges zoals Binance zich voorbereiding op de hardfork zijn ook DApps volop bezig met het doorvoeren van de veranderingen met betrekking tot de splitsing. Zowel exchanges als DApps hebben bekendgemaakt dat ze voor 22 september klaar zullen zijn met upgraden en testen. Hoskinson is enthousiast over de hardfork, en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Cardano staat op dit moment op de 7de plek in de ranglijst van grootste crypto.

De Vasil-hardfork is vernoemd naar een Bulgaars lid van de Cardano-gemeenschap die recent is overleden. Hij benoemt hierbij de datum van 22 september, wat ook de onafhankelijkheidsdag van Bulgarije is. Er is veel activiteit te zien rondom de koers van ADA nadat Hoskinson het nieuws bekendmaakte. Dat deed hij afgelopen vrijdag in een livestream. Nu de definitieve datum bekend is wordt het aftellen voor de gemeenschap, die vol lof is over de plannen die worden doorgevoerd.

Meer van dit