HomeTechCryptoWat gebeurt er met Cardano? Whales slaan de munt massaal in

Wat gebeurt er met Cardano? Whales slaan de munt massaal in

We hebben al eerder geschreven over Cardano (ADA) een veelbelovend project dat de grote uitdager van gigant Ethereum is. Tijdens de laatste bullmarket steeg de waarde van de munt explosief, maar nu we in een bearmarket zitten is de munt drastisch gedaald. Ondanks dit feit wordt de munt de laatste weken massaal ingeslagen door grote investeerders, we leggen in dit artikel uit wat de reden hierachter kan zijn.

Whales slaan de munt massaal in

On-chain analist Santiment denkt dat de reden van deze massale inkoop te maken heeft met de ontwikkelingen van het project achter de munt. Cardano is het afgelopen jaar flink gegroeid. Zo maakte de Cardano Foundation onlangs bekend dat het netwerk 13,9 meer transacties heeft verwerkt ten opzichte van vorig jaar, ondanks het feit dat we nu in een bearmarket zitten.

Ook het aantal wallets is gegroeid met maar liefst 47%. Een van de redenen hiervoor is de Vasil hard fork, de upgrade dat onlangs werd uitgevoerd. Na deze upgrade werden de transacties sneller en goedkoper, iets wat investeerders aantrekt. Het nieuws dat het netwerk volgende maand een eigen algoritmische stablecoin krijgt kan ook een reden zijn voor de enorme groei en interesse in Cardano.

Investeren in Cardano

Op het moment van schrijven kunnen we op website Coinmarketcap zien dat een Cardano (ADA) $0.2451 waard is. Santiment telt het aantal wallets met grote aantallen munten. Ze zogenoemde ‘whales’ zijn de afgelopen weken flink aan het inslaan, ondanks het feit dat de prijs de afgelopen tijd met 20% is gedaald. Deze handelaren vinden het ten eerste aantrekkelijk om in te slaan als de prijs laag is. Cardano is een solide project, dus dat trekt de aandacht.

Ten tweede geloven deze investeerders in het project Cardano, en verwachten op lange termijn een groei in de waarde van de munt. Deze kopers hebben hun munten in een aantal wallets ‘gestald’ wat aangeeft dat ze niet van plan zijn om deze op korte termijn te verkopen. Het jaar 2023 kan een interessant jaar gaan worden voor Cardano, dus deze ondergewaardeerde munt kan nog veel mensen verrassen. Om deze reden slaan whales de munt in, nu de prijs extreem laag is.

Meer van dit