HomeTechChatGPT-abonnees krijgen een ‘GPT-builder’ optie om chatbots te bouwen

ChatGPT-abonnees krijgen een ‘GPT-builder’ optie om chatbots te bouwen

De ontwikkelingen rondom ChatGPT gaan onverminderd door. Uitgelekte screenshots en video’s van het bedrijf tonen een aantal nieuwe functies voor het maken en beheren van chatbots voor abonnees van de dienst. OpenAI heeft inmiddels bevestigd dat deze nieuwe tools eraan zitten te komen. Wij hebben de bevestigde details over de toekomst van ChatGPT en gaan dieper in op de functies die eraan zitten te komen.

Gelekte plannen van OpenAI

De vraag hoe we een appeltaart of een toets op school moeten maken is inmiddels peanuts voor ChatGPT. Het bedrijf achter de dienst – OpenAI – is continu bezig met het doorontwikkelen van ChatGPT. Zo wordt de dienst naar verluidt geïntegreerd in de nieuwe iPhone 16 en de Samsung Galaxy S24. Door gelekte informatie weten we nu ook dat het bedrijf het binnenkort voor de gebruiker mogelijk maakt om zelf chatbots te bouwen en te beheren, een zogeheten ‘GPT-builder’.

Deze ChatGPT-update zal binnenkort worden uitgerold. Het nieuws werd eerst bekendgemaakt door website The Decoder, die deze onthullende berichtgevingen wist te onderbouwen door middel van een aantal schermafbeeldingen en video’s. Op deze schermafbeeldingen is een aangepaste chatbot-maker te zien die dezelfde functies ondersteunt als in ChatGPT. Met behulp van GPT-4 maakt deze ‘GPT-builder’ het mogelijk om te surfen op het internet en het maken van een gegevensanalyse.

GPT-builder van OpenAI

De geruchten rondom de GPT-builder van OpenAI zijn inmiddels door het bedrijf zelf bevestigd. Dit werd gedaan tijdens een livestream van het bedrijf op YouTube tijdens de OpenAI DevDay. In de video worden meer plannen van het bedrijf besproken. We hebben het bewuste filmpje onder dit artikel geplaatst. OpenAI zal ook een soort van marktplaats openen waarop ontwikkelaars hun chatbot kunnen delen of door de chatbots van andere makers kunnen bladeren.

Ontwikkelaars van de chatbot kunnen deze volledig personaliseren. Door een configuratie-tabblad is het mogelijk om de standaardtaal, de toon en schrijfstijl van de chatbot in te voeren. Het wordt ook mogelijk om instructies in te voeren over wat de chatbot wel of niet kan doen. OpenAI is ook van plan om een zakelijk ‘Team’ abonnement uit te brengen waarmee er nog meer mogelijk is. Dit wordt dan wel een betaalde versie. Voor meer informatie kun je terecht op de website van OpenAI.

 

Meer van dit