HomeTechCryptoCoinmarketcap na val van FTX: introduceert ‘Proof of Reserve’ functie

Coinmarketcap na val van FTX: introduceert ‘Proof of Reserve’ functie

Website Coinmarketcap is veruit de grootste cryptotracker ter wereld. Iedereen die zich met crypto bezighoudt maakt gebruik van de website, waar live koersen kunnen worden bekeken, nieuws over projecten kan worden gevolgd, en je met een community kan discussiëren over het laatste nieuws. In dit geval is dat nieuws een nieuwe functie op de site, de ‘Proof of Reserve’ functie. We leggen in dit artikel uit wat dat is.

Gebrek aan transparantie

Het FTX-drama heeft een hoop mensen veel geld gekost. Dit komt onder andere omdat de voormalig oprichter en CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, geld van investeerders gebruikte om de verliezen van zijn bedrijven te compenseren. Na het inklappen van Terra (LUNA) is dit de tweede grote klap voor de wereld van crypto binnen korte tijd. Gebrek aan transparantie was dus de oorzaak dat veel mensen waarschijnlijk kunnen fluiten naar hun geld.

Coinmarketcap wil voortaan voorkomen dat dit gebeurt, en rolt dus per direct een nieuwe functie uit: ‘Proof of Reserve’. Hiermee kan iedereen de fondsen van verschillende cryptomarkten inzien, waardoor het een stuk makkelijker is in te schatten of het goed gaat met een cryptomarkt of niet. Investeerders kunnen zich dan op tijd terugtrekken, voordat de betreffende markt implodeert.

Proof of Reserve functie

Coinmarketcap maakte de nieuwe functie bekend via Twitter. Je kunt nu dus bekijken wat het totale vermogen van een markt is en hoeveel gebruikers in hun wallets hebben. De informatie wordt elke vijf minuten bijgewerkt, dus potentiële investeerders komen niet voor verrassingen te staan als ze overwegen om hun geld op de betreffende exchange te zetten. Deze transparantie is een verademing voor beleggers en investeerders.

De functie is erg gebruiksvriendelijk. Het kan echter zijn dat je pas hebt besloten om in de wereld van crypto te stappen, dus voor dummies heeft Coinmarketcap een stappenplan gemaakt die makkelijk te begrijpen is. Het is uiteraard altijd raadzaam om meerdere bronnen te raadplegen voordat je ergens je geld in stopt. Je kunt deze bronnen raadplegen door rechtsboven op het knopje ‘source’ in de functie te klikken. Proof of Reserve is een absolute vooruitgang op deze informatieve website.

Meer van dit