HomeEntertainmentGamingNederlandse student ontwikkelt coronagame 'Beter dan Hugo'

Nederlandse student ontwikkelt coronagame ‘Beter dan Hugo’

Wat zou jij doen als je in de gelakte schoenen van Hugo de Jonge zou staan en beslissingen moet nemen omtrent de maatregelen tegen het coronavirus? Een Nederlandse student creëerde de browsergame ‘Beter dan Hugo’ waarin jijzelf maatregelen in kunt voeren en de impact hiervan kunt zien.

Doe het beter dan Hugo

In het spel ‘Beter dan Hugo’ ga je terug naar 28 februari 2020, de dag dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd gemeld. Vanaf deze datum sta jij in de schoenen van de voormalige minister van volksgezondheid en kun je maatregelen invoeren om het oprukkende coronavirus in te dammen. Je ziet het spel meteen de impact van de door jou ingevoerde regels.

Alle bekende maatregelen zijn beschikbaar. Je kunt harde maatregelen treffen, zoals het sluiten van alle horeca, maar dan zullen de krantenkoppen bol staan met berichten zoals “Horeca in Nederland op rand van afgrond” en “Het volk eist versoepelingen”. Maar doe je te weinig dan staat er te lezen dat de minister actie moet ondernemen of op moet stappen.

Beter dan Hugo is een onverwacht succes

De coronagame is een onverwacht succes. Volgens de 17 jarige student begon de game in de eerste instantie als een experiment. Hij haalde zijn informatie van het corona dashboard en keek naar de verhoudingen in de ziekenhuizen. Hij heeft ook persconferenties teruggekeken en heeft wat wetenschappelijke studies geraadpleegd.

Al deze informatie heeft hij samengevoegd en daarna heeft hij de game ontwikkeld. Na het lanceren van de coronagame ging het snel. Gebruikers pikten het op en plaatsten de resultaten op social media. Niet lang daarna ging de game viral. De realtime impact van de maatregelen die je invoert en de vertraging van de effecten na het invoeren maken de game realistisch. Het duurt even voordat de maatregelen effect hebben.

Beter dan Hugo spelen

Als je benieuwd bent wat er gebeurt als je jouw maatregelen invoert dan moet je dit spel zeker spelen. Beter dan Hugo is te spelen op beterdanhugo.nl.

Meer van dit