HomeTechCryptoCrypto als losgeld: gebeurt dat vaker?

Crypto als losgeld: gebeurt dat vaker?

We hebben allemaal de ontwikkelingen gezien met betrekking tot de gijzeling in de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam. De dader eiste 200 miljoen aan cryptovaluta. Uiteindelijk wist de laatste gijzelaar te ontsnappen en werd de gijzelnemer door een scherp lid van een arrestatieteam op de motorkap genomen. Crypto als losgeld. Gebeurt dat vaker? Wij gingen op onderzoek uit op het wereldwijde web.

Drie mannen ontvoeren man: eisen crypto als losgeld

Op 22 januari 2020 ontvoerden drie mannen een Pakistaanse student in Groningen en eisten van zijn familie 10 miljoen euro aan losgeld. Dit geld moesten ze betalen in bitcoin. De woordvoerder van de ontvoerders dreigde de vingers van de jongen af te knippen als ze niet over de brug kwamen. Uiteindelijk bleef het bij een paar kleine pintransacties van de rekening van de student. De student werd na een tip van een medeverdachte die wroeging kreeg bevrijd. Ze werden alledrie tot jarenlange celstraffen berecht.

crypto

Ontvoerders Venezolaanse man eisen losgeld in crypto

Op 17 januari van dit jaar werd een man in Venezuela van zijn bed gelicht door een paar mannen, die hem vervolgens naar een onbekende locatie brachten. De familie van de zakenman moest 10 bitcoin naar een wallet sturen, anders zouden ze hem van het leven beroven. De familie schakelde hierop de hulp van de politie in, die wisten door de telefoongegevens van de zakenman te achterhalen waar de man werd vastgehouden. Hij werd kort daarop bevrijd uit een bosrijke omgeving. Het losgeld in crypto is nooit betaald.

Ontvoerders vrouw steenrijke zakenman eisen losgeld in crypto

Ontvoerders van de vrouw van een steenrijke Noorse zakenman eisten in oktober 2018 maar liefst 9 miljoen euro losgeld, dat betaald moest worden in bitcoin. Haar echtgenoot, Tom Hagen, verdiende met onroerend goed ruim 200 miljoen euro. De vrouw is tot op de dag van vandaag nooit gevonden en contact met de ontvoerders is er ook niet meer. De Noorse politie denkt nu dat Tom Hagen zelf te maken te hebben met de verdwijning van zijn vrouw. Hij wordt op dit moment verdacht van strafbare feiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer van dit