HomeTechCryptoAlternatief voor Bitvavo: Nederlandse exchange Finst is nieuw, en de goedkoopste

Alternatief voor Bitvavo: Nederlandse exchange Finst is nieuw, en de goedkoopste

Sinds het begin van 2023 is er een alternatief op de markt, die ook nog eens goedkoper is dan Bitvavo. We hebben het over cryptobeurs Finst, een Amsterdamse onderneming dat grootse plannen heeft op het gebied van het investeren in crypto. Onze interesse is gewekt, dus namen we Finst even onder de loep. Daarnaast krijg jij 100 euro gratis als je onze code MY5S8C invoert bij de registratie!

Grote concurrentie voor andere cryptobeurzen

De oprichters van Finst hebben de nodige ervaring op het gebied van de aandelenmarkten, want de cryptobeurs is ontwikkeld door ambitieuze ex-werknemers van DEGIRO, een bekende beleggingsapplicatie. Ze hebben Finst op 9 januari 2023 gelanceerd, en zijn meteen het goedkoopste handelsplatform voor crypto van ons land. Het team van Finst wil het beleggen in crypto zo veilig, goedkoop en toegankelijk mogelijk maken.

Het bedrijf staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, en hanteert een vast tarief van 0,15% per transactie. Als we kijken naar de transactiekosten van andere platformen dan scheelt dat maar liefst 82%. Het bedrijf hanteert geen minimumbedrag, en worden er ook geen kosten gerekend voor het storten en opnemen van geld. We kunnen vaststellen dan Bitvavo er een geduchte concurrent bij heeft.

Finst is een veilig en goedkoop alternatief

Finst heeft geleerd van de fouten die andere crypto-exchanges hebben gemaakt. Veiligheid staat uiteraard voorop, maar ook privacy en het beschermen van klantentegoeden staat bij Finst hoog in het vaandel. De gedachte hierachter is uiteraard het omvallen van FTX. Daarnaast staat het bedrijf onder toezicht staat van de DNB. Finst zal zich moeten houden aan de strenge wet- en regelgeving van ons land.

De tegoeden op Finst worden 1:1 aangehouden, en zijn ten allen tijde gescheiden van het bedrijf. Dat wil zeggen dat er genoeg liquiditeit is, en situaties zoals bij FTX niet voor zullen komen. Het bedrijf leent ook geen geld van klanten uit aan andere partijen. Hierdoor zullen er geen problemen ontstaan zoals Bitvavo op dit moment heeft door het faillissement van Genesis. Als je naar aanleiding van dit artikel ge√Įnteresseerd bent geworden in Finst dan kun je een kijkje op de website nemen. Je kunt 100 euro gratis krijgen als je onze code MY5S8C invoert bij de registratie. Toch mooi meegenomen!

Meer van dit