HomeTechCryptoDeze bizarre bedragen zijn crypto-investeerders verloren tijdens de crash

Deze bizarre bedragen zijn crypto-investeerders verloren tijdens de crash

Iedereen die een beetje interesse in crypto heeft, of zelf crypto bezit, zal het niet zijn ontgaan dat de cryptomarkt een slachting heeft ondergaan. De crash van stablecoin UST en LUNA hebben een aardbeving veroorzaakt die zijn weerga niet kent. Maar hoeveel crypto-vermogen hebben de grote jongens en meisjes in deze game verloren? We zochten het uit.

Crypto-investeerders slachtoffer van crash LUNA

Crypto-investeerders zijn in paniek. De prijs van cryptovaluta LUNA is met maar liefst 99% gezakt. Investeerders rennen heen en weer met hun handen in het haar, want er heerst paniek alom op de cryptomarkt. Ook Bitcoin en Ethereum daalden razendsnel, hierdoor zijn cryptomiljardairs gigantische bedragen verloren. De oprichter van Coinbase, Brian Armstrong, had bijvoorbeeld een vermogen van 13,7 miljard, waarvan er ruim 11 miljard is verdampt!

Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, zal ook weinig slaap hebben gehad de afgelopen weken, want zijn vermogen is gedaald van 96 miljard dollar naar 11,3 miljard. Net zoals Michael Novogratz van Galaxy Digital, die zijn vermogen zag slinken van 8,5 naar 2,5 miljard dollar. Maar de grootste verliezers zijn degenen die hun spaargeld in LUNA hebben gestopt, deze munt is nagenoeg niets meer waard.

Crash veroorzaakte grote paniek

Er is nog geen zekerheid over de oorzaak van de crash. Er zijn theorieƫn, maar nog geen concreet bewijs. De oprichter van cardano, Charles Hoskinson, speculeerde eerder dat een instituut een groot aantal stablecoins (UST) en Bitcoins heeft gedumpt. Door de plotselinge val van de koers begonnen investeerders hun coins te verkopen, wat een rimpeleffect veroorzaakte.

Vervolgens waren er niet genoeg reserves om de crash te voorkomen. Dan stort de hele zaak in, en blijven sommige crypto-investeerders berooid achter. Een andere theorie is dat de crash doelbewust is veroorzaakt door investeerders. Op deze manier zouden ze weer op lagere prijzen kunnen inkopen. Hoe dan ook; het bedrijf achter LUNA heeft een reddingsplan opgesteld. We houden jullie op de hoogte.

Meer van dit