HomeTechCryptoMaker MKR is de hoogste crypto stijger van deze week

Maker MKR is de hoogste crypto stijger van deze week

De afgelopen week stegen er weer een aantal cryptocurrency richting de maan. De hoogste crypto stijger van deze week is Maker MKR). Deze munt steeg 86,33% in zeven dagen tijd. Als je nog nooit van deze coin hebt gehoord dan gaan we je dat in dit artikel uitleggen.

Maker (MKR)

Maker (MKR) is een cryptocurrency platform dat draait op het Ethereum netwerk. De ontwikkelaar van deze munt is MakerDAO. Deze ontwikkelde de DAI stablecoin. Veel organisaties willen hun stablecoin zo dicht mogelijk bij de $1 houden. In het geval van DAI gebeurt dat met behulp van Maker coin.

We hebben het in ons artikel over RSR token over een soortgelijk project gehad. In dat geval werd de stablecoin RSV stabiel gehouden door RSR token. Lees daar meer over in dit artikel.

 

DAI stablecoin

DAI stablecoin gebruikt verschillende strategieën om zo dicht mogelijk tegen de waarde van $1 te zitten. Hierdoor wordt het voor investeerders aantrekkelijk, omdat ze hun geld kunnen stallen in deze stablecoin als het stormt in de wereld van cryptocurrency. 

Doordat DAI is ontwikkeld op het Ethereum netwerk is het compleet decentraal en kun je dus exact zien wat er met DAI gebeurt. In het geval van andere stablecoins, zoals Tether, is dit niet het geval. Sterker nog; de ontwikkelaars nemen al hun vergaderingen op en plaatsen deze op internet zodat iedereen ze kan beluisteren. Dit wekt vertrouwen en zet investeerders aan om te investeren in DAI en uiteraard MKR.

Hoe werkt Maker?

Maker (MKR) is de munt die DAI stablecoin stabiel houdt. Naast het feit dat het systeem van Maker erop is gebouwd om de supply te verlagen is het ook een aandeel in het gehele netwerk. MakerDAO is een volledig decentrale organisatie en iedereen die MKR bezit heeft stemrecht. Hoe dit proces in zijn werk gaat zie je in het onderstaande filmpje.

Prijsverwachting MKR

Op het moment van schrijven is 1 MKR $2.446,10 waard en de verwachting is dat de prijs de komende tijd nog verder zal stijgen. MakerDAO is met verschillende updates bezig en er zullen meer MKR token worden verbrand naarmate het aantal investeerders stijgt. Deze coin is te verkrijgen op de grotere exchanges en uiteraard de Nederlandse Bitvavo.

 

Meer van dit