HomeTechCryptoSuccesvolle crypto-miljardair zet vol in op Solana

Succesvolle crypto-miljardair zet vol in op Solana

In ons vorige artikel over cryptocurrency hadden we het over Solana en de bijbehorende token. Het ambitieuze project Solana ontgaat niemand, zelfs de rijkste crypto-miljardairs zijn vol lof over Solana, dat pas in 2020 het levenslicht zag. Maar wat hebben deze professionals te zeggen over dit crypto-netwerk? We beginnen bij de snelste crypto-miljardair ter wereld; Sam Bankman-Fried.

Crypto Goes Mainstream-conferentie

Sam Bankman-Fried sprak tijdens het symposium op het Crypto Goes Mainstream-conferentie vol lof over Solana. Hij roemde de techniek achter het project en zei dat “het een van de weinige publieke blockchains met een daadwerkelijke strategie” is. 

Deze strategie is een opschaling naar miljoenen transacties per seconde tegen relatief lage kosten. Dit maakt het project aantrekkelijk voor investeerders omdat de nu bestaande volwassen blockchains, zoals Ethereum te maken hebben met hogere kosten per transactie, en ook de transactiesnelheid van Ethereum trager is dan die van Solana.

Ethereum-killer

Sam Bankman-Fried staat aan het hoofd van crypto-exchange FTX. Deze jonge crypto-miljardair heeft een geschat vermogen van 22,5 miljard dollar. In een interview met Yahoo Finance roemde hij de snelle transactiesnelheid en de lage kosten van Solana, waardoor het de bijnaam “Ethereum-killer” kreeg. 

Het Solana netwerk kan 60.000 transacties per seconde uitvoeren tegen een tarief van 0,0015 dollar per transactie. Ethereum kan er 17000 verwerken tegen een transactieprijs van 5,80 per stuk. Het is dus logisch dat investeerders met bovenmatige interesse kijken naar Solana.

DeFi

Solana is een DeFi (decentralised finance). De opmars van Solana ging razendsnel en heeft op het moment van schrijven een totale waarde van 69 miljard dollar. Het netwerk biedt mogelijkheden tot het verhandelen van betalingen, smart contract en NFT’s (non-Fungible Token). Hoewel Solana hard aan de weg timmert zijn Bitcoin en Ethereum nog steeds twee giganten op dit gebied en hebben nog steeds een grote voorsprong op andere DeFi-platforms.

Een bescheiden miljardair

Hoewel Sam Bankman-Fried miljarden verdient met zijn succesvolle crypto-bedrijven (hij bezit er drie) zal je hem niet snel zien rijden in dure auto’s en zien lopen in exclusieve maatpakken. Deze bescheiden miljardair loopt het liefste in een t-shirt en korte broek. 

Zijn missie is het verbeteren van de wereld. Hij doneerde eerder al miljoenen aan dierenwelzijn en biotechbedrijven die ziektes bestrijden. Hij is aanhanger van het effectief altruïsme, een beweging die het doel heeft om anderen zo effectief en constructief mogelijk helpen.

De toekomst van Solana

Terug naar Solana. De toekomst van dit project en van de bijbehorende token ziet er dus rooskleurig uit, en zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde top bereiken als die van Ethereum. Solana is hét bewijs dat we aan het begin staan van een crypto-revolutie. Wat we hebben gezien bij Bitcoin en Ethereum is nog maar het begin.

 

Meer van dit