HomeTechCryptoKoersen van crypto stijgen na renteverhoging van Federal Reserve

Koersen van crypto stijgen na renteverhoging van Federal Reserve

Als je in het bezit bent van een wallet met crypto dan zal het niet ontgaan zijn dat we eindelijk wat groene cijfers in beeld zien. We hebben onlangs al aandacht besteed aan het feit dat januari een topmaand was voor crypto, maar dankzij de renteverhoging die de Federal Reserve recent heeft ingevoerd stijgen de koersen nog harder. Wij houden van dit soort berichten, en doken even in het goede nieuws.

Renteverhoging Federal Reserve

De Federal Reserve heeft de gemoederen al vaker bezig weten te houden het afgelopen jaar. De centrale bank van de Verenigde Staten wist een aantal maanden terug nog te melden dat ze juist zinspeelden op een renteverlaging, waardoor de koersen van crypto een dalende trend lieten zien. Nu de bank een renteverhoging van 0,25% heeft aangekondigd gebeurt het tegenovergestelde; de koersen stijgen.

Nadat de voorzitter van de bank, Jerome Powell, wereldkundig maakte dat de Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) de rente met 25 basispunten gaat verhogen (0,25%), stegen de koersen van crypto. Vooral Bitcoin en Ethereum lieten een significante stijging zien. Op het moment van schrijven zijn ze respectievelijk 23,500 en 1,600 dollar waard. Begin januari was een bitcoin nog 16.000 dollar waard.

Verhoging op de aandelenmarkt

Het nieuws van de Federal Reserve had direct effect op de aandelenmarkt. Beleggers zagen de koersen in rap tempo stijgen, en dus ook de cryptomarkt liet meteen een opwaartse beweging zien. Na Bitcoin en Ethereum volgden traditiegetrouw ook vrijwel alle altcoins uit de top 10 de weg naar boven. Zou dit het einde van de bearmarket betekenen? Wie zal het zeggen, in de wereld van crypto zijn we wel vaker zowel positief als negatief verrast.

De Federal Reserve heeft aangekondigd dat ze nog niet klaar zijn met het verhogen van de rentes. De bank liet weten dat het rentebereik nu tussen de 4,5% en 4,7% ligt. Ze willen dit opvoeren naar 5%. Wat er dan gaat gebeuren valt te raden, want als geld ‘te duur’ wordt dan kan dit een negatief effect hebben op de aandelenmarkt. Vooralsnog zit er dus volgens de bank nog een renteverhoging van 25 basispunten aan te komen, en wij wachten dit uiteraard met bovenmatige interesse af.

Meer van dit