HomeTechCryptoWetsvoorstel Verenigde Staten: crypto transacties onder 50 dollar belastingvrij

Wetsvoorstel Verenigde Staten: crypto transacties onder 50 dollar belastingvrij

De Verenigde Staten zijn al een tijd bezig met het reguleren van crypto. Ze willen crypto betalingen zo aantrekkelijk mogelijk maken, maar tegelijkertijd willen ze ook toezicht houden op alle transacties. Twee belangrijke senatoren in de VS denken de manier gevonden te hebben om de perfectie ‘crypto adoptie’ te bewerkstelligen. Ze hebben er een wetsvoorstel voor ingediend.

Wetsvoorstel ‘Virtual Currency Tax Fairness Act’

Het is een digitale mond vol, maar de ‘Virtal Currency Tax Fairness Act‘ moet ervoor zorgen dat de adoptie van crypto in het land een stuk sneller gaat verlopen. Het gaat de twee senatoren, Patrick Toomey en Kyrsten Sinema, niet snel genoeg. Het reguleren van de markt moet in fases gebeuren. De eerste fase zou het sneller mogelijk maken om kleine transacties af te handelen. Denk hierbij aan het doen van kleine boodschappen. Dit meldt Coindesk.

Met dit wetsvoorstel willen de senatoren twee vliegen in één klap slaan. op deze manier kan men wennen aan het betalen met bitcoin en andere cryptocurrency, maar het wetsvoorstel draagt ook bij aan innovatie en andere ontwikkelingen met betrekking tot het integreren van digitale betaalmiddelen in de economie. Ook zou het voor eigenaren van ondernemingen makkelijker worden om te wennen aan digitale valuta.

Belasting staat regulering zelf in de weg

Hoewel de belastingdienst van de VS graag toe wilt toezien op de regulering van digitale betaalmiddelen, zijn zij ironisch genoeg zelf degenen die vertraging veroorzaken, Door de ingewikkelde constructies wordt het voor burgers bijna onmogelijk gemaakt om op een normale manier te wennen aan digitale valuta. Het bovengenoemde wetsvoorstel zou dat makkelijker moeten maken. Vooral de IRS staat in de weg.

De Internal Revenue Service (IRS), dat is de federale belastingdienst van de VS, geeft harde eisen aan de integratie van bitcoin in het Amerikaanse betaalsysteem. Ze zijn van mening dat eventuele vermogenswinsten of -verliezen moeten worden aangegeven. De twee senatoren zijn het hier niet mee eens en vinden dat de IRS zich makkelijker moet opstellen. Het wetsvoorstel kan grote invloed hebben op de waarde van cryptovaluta, dus we houden het in de gaten.

wetsvoorstel crypto

 

Meer van dit