HomeTechCryptoInvesteringslegende David Hunter voorspelt een sterkte stijging van crypto

Investeringslegende David Hunter voorspelt een sterkte stijging van crypto

Marktanalist David Hunter is een legende als het aankomt op investeren. Hij heeft 49 jaar ervaring op Wall Street en voorspelde eerder zeer accuraat stijgingen en dalingen van (crypto)koersen. Volgens de analist is de bodem van crypto bereikt, en zal er binnen afzienbare tijd een sterke stijging plaatsvinden. Je leest alles over deze voorspelling in dit artikel.

Markt reageert laconiek op renteverhoging Federal Reserve

De Federal Reserve had al aangekondigd dat er een renteverhoging aan zat te komen. Beleggers en investeerders zagen dit met angst en beven tegemoet, en daar reageerde de crypto-markt op. De Fear and Greed Index liet een enorme angst zien, en dat zagen we terug in de koersen. Bitcoin is echter op 27 juli boven de 22.000 dollar uitgeschoten, dit was nadat de Federal Reserve de rente met 0,75 procent had verhoogd.

Het feit dat de koers van bitcoin ondanks dit nieuws toch steeg zegt een hoop over de reactie van investeerders op dit nieuws. Er was een kans van 25 procent op een verhoging van 1 procent, dit is dus lager uitgevallen. De markt ziet de verhoging van 0,75 procent dus als positief. Met de gedachte ‘het had erger uit kunnen vallen’ blijven investeerders dus optimistisch. David Hunter ziet dit als een belangrijk signaal.

David Hunter voorspelt een sterke stijging

De marktanalist is van mening dat de bodem van crypto is bereikt. “Het maakt niet uit wat de Federal Reserve beslist, de bodem is bereikt. De markt is klaar voor een opwaartse beweging, gevolgd door een kleine correctie, om vervolgens een enorme rally te starten” aldus Hunter. Hij deed deze voorspelling op zijn Twitter-account. Hunter heeft het niet vaak bij het verkeerde eind, dus zijn nieuws wordt door investeerders met gejuich ontvangen.

Hij is van mening dat er veel dieptepunten zijn geweest. Als het aan de marktanalist ligt gaan de aandelenmarkten, en dus ook de volatiele crypto-markten de komende maanden knallen. Hij benoemt hierbij de correlatie tussen bitcoin en de normale aandelenmarkt. De reguliere obligatiemarkt steunt zijn voorspelling en verwacht dat de Federal Reserve gas terug gaat nemen. “De markt gaat niet onder de bodem van juni zakken” zegt Hunter.

Monetair beleid van bitcoin blijft onveranderd

Het feit dat de renteverhoging van de Federal Reserve weinig tot geen effect schijnt te hebben op de koers van bitcoin zegt veel over het monetair beleid van bitcoin. Michael Saylor benoemt dit in een tweet, waarmee hij onderstreept wat bitcoin waardevol maakt ten opzichte van fiatgeld (normaal geld). Er wordt al lang gesproken over de waarde van cryptocurrency ten opzichte van een instabiele economie.

Het feit dat de koers van bitcoin redelijk stabiel blijft na een besluit van Federal Reserve zegt veel over de toekomst van crypto. Investeerders zullen uiteraard altijd reageren op dit soort verwachtingen, maar op langere termijn ziet het er goed uit voor de ontwikkeling van digitale valuta, en de integratie ervan in een economie. We houden de ontwikkelingen uiteraard in de gaten.

Meer van dit