HomeEntertainmentGamingZombiegame Dead Island 2 komt eerder uit dan verwacht

Zombiegame Dead Island 2 komt eerder uit dan verwacht

De langverwachte zombiegame Dead Island 2 komt eerder uit dan aangegeven. In de eerste instantie was het de bedoeling dat de game op 3 februari uit zou komen, maar de makers maakten in november vorig jaar bekend dat ze deze deadline niet gingen redden, waarna de datum werd opgeschoven naar 28 april. Inmiddels melden de makers dat de releasedatum van de game is vervroegd.

Dead Island 2

Het verhaal van Dead Island 2 gaat uiteraard over een virusuitbraak waardoor mensen in zombies veranderen. In dit verhaal breekt het virus uit in wereldstad Los Angeles. Jij speelt het hoofdpersonage in het spel, dat al is gebeten door een zombie. Het lukt je (soms met moeite) om de neiging tot zombiegedrag te onderdrukken terwijl je probeert te overleven. Dit spel speelt zich een beetje zoals de GTA-franchise, maar in dit geval moet je het tegen zombies opnemen in plaats van ‘cops and gangsters’.

De eerste versie van Dead Island stamt al uit 2011, en speelde zich af op het eiland Hanoi. Hoewel de naam doet vermoeden dat het vervolg zich ook op een eiland afspeelt is dit dus niet het geval. Je kunt rondzwerven in de grote stad om je weg te vinden en mensen te helpen. Je kunt jezelf verdedigen met een groot wapenarsenaal, denk hierbij aan katana’s, honkbalknuppels en andere slagwapens, die je zelf kunt customizen.

Releasedatum is bekend

De makers van het spel kunnen nu met gepaste trots zeggen dat ze de releasedatum van Dead Island 2 met een week hebben kunnen vervroegen. De game zal op 21 april beschikbaar worden gesteld, dat was dus eerder 28 april. Het spel werd in 2014 officieel aangekondigd tijdens de toenmalige E3-beurs. De ontwikkeling werd echter geremd door wisselingen van de uitgever. Nu wordt de game uitgegeven door Dambuster Studios, eerder was dat Deep Silver.

Dead Island 2 komt op 21 april uit voor Windows, de Xbox-consoles, en de Playstations 4 en 5. Om een beetje een idee te geven van de graphics en gameplay van dit langverwachte spel hebben we hieronder een video geplaatst van de gameplay-trailer van het spel. Zet 21 april dus in je agenda, want vanaf deze datum kun je het opnemen tegen de geïnfecteerde inwoners van LA.

 

Meer van dit