HomeSmartphonesDeze nieuwe WhatsApp update is de allerbeste sinds tijden!

Deze nieuwe WhatsApp update is de allerbeste sinds tijden!

Een nieuwe whatsapp update is niet iets waar je echt van op kijkt. Één van de grootste apps ter wereld heeft namelijk regelmatig bugfixes en nieuwe features maar nu was het weer eens tijd voor een écht grote update. Whatsapp introduceert namelijk binnenkort Communities.

Nieuwe WhatsApp update: Communities

Het was Mark zelf die de update bekend maakte voor whatsapp. Dat is tamelijk uniek en geeft meteen ook aan dat het dus om een flinke update én upgrade gaat. Het is namelijk het geval dat WhatsApp Communities een debuut gaat maken. Ook kunnen we straks met veel meer mensen tegelijk videobellen.

In de komende maanden kunnen we best wat nieuwe features verwachten in de app. Het lijkt er namelijk op alsof WhatsApp een beetje de strijd aan wil gaan met bijvoorbeeld Microsoft Teams of Google Meet. Onder de nieuwe functionaliteiten vallen ook dingen als polls en het feit dat een beheerder van een groepsgesprek nu ook chats kan verwijderen.

Nieuwe WhatsApp update
Afbeelding: Meta
Whatsapp update groepsgesprekken
Afbeelding: Meta

Groepsgesprekken als focus

Met deze nieuwe whatsapp update lijkt het alsof ze zich meer gaan focussen op groepsgesprekken. Zo zou je algemene groepen nu kunnen onderverdelen in subgroepen. Op deze manier kun je altijd het juiste onderdeel van een groepsgesprek vinden en val je de rest niet lastig. Het lijkt allemaal een beetje te zijn gekopieerd van Discord, waar dit al jaren een succes is.

Na de update moet het zo kunnen zijn dat je met maarliefst 1024 mensen in een groepsgesprek kunt. Genoeg reden om dat zo overzichtelijk mogelijk te maken dus. De nieuwe functionaliteiten moeten je daarbij gaan helpen en als het gesprek dan nog steeds uit de klauwen loopt dan kun je als beheerder altijd moderator spelen! De update wordt verwacht ergens in de aankomende maanden.

WhatsApp update groepsgesprek beheren
Afbeelding: Meta

Meer van dit