HomeTechCryptoDit zijn de 3 grootste crypto-miljardairs

Dit zijn de 3 grootste crypto-miljardairs

Dat er veel geld te verdienen is in de wereld van cryptocurrency dat wisten we al, maar hoeveel geld hebben de rijksten ter wereld in deze tak van virtueel geld? We hebben een top 3 voor jullie samengesteld aan de hand van een onderzoek van Forbes. Zij wisten 19 crypto-miljardairs op een rijtje te zetten, de top 3 zien jullie in dit artikel.

De grootste crypto-miljardairs

De drie grootste crypto-miljardairs zijn gezamenlijk goed voor het astronomische bedrag van maar liefst 95,6 miljard dollar, dat is omgerekend zo’n 87,6 miljard euro. Wij kunnen alleen maar dromen van dit soort bedragen, dus wij zijn best nieuwsgierig op welke manier deze crypto-miljardairs hun rijkdom bij elkaar hebben vergaard.

Als je een beetje bekend bent met cryptocurrency dan heb je vast wel eens gehoord van de onderstaande rijkaards. De nummer 1 is zelfs rijker dan nummer 2 en 3 bij elkaar! Degenen die geen vertrouwen heeft in de wereld van cryptovaluta zal nog even achter zijn of haar oren krabben bij het zien van dit soort gigantische bedragen. We beginnen bij de oprichter van Coinbase.

3. Brian Armstrong – Coinbase

We beginnen bij de hekkensluiter van deze top 3. De Amerikaanse Brian Armstrong heeft het minste vermogen van de drie miljardairs, maar dat wil niet zeggen dat hij een zakdoekje hoeft te pakken. Armstrong is een voormalige ingenieur van Airbnb. Hij vond het daar wel welletjes en begon voor zichzelf, en dat heeft hem geen windeieren gelegd.

Hij richtte namelijk Coinbase op, een crypto-exchange dat hij in 2012 heeft opgericht. Het bedrijf ging op 14 april 2021 naar de beurs en werd gewaardeerd op 100 miljard dollar. Armstrong heeft een netto waarde van 6,6 miljard dollar. De Amerikaan heeft zijn pensioen dus al lang en breed voor elkaar, maar stilzitten doet hij niet, zoals je hieronder ziet.

2. Sam Bankman-Fried – FTX

Sam Bankman-Fried is een aanhanger van het altruïsme. Dit is een levensovertuiging waarin iemand zoveel mogelijk goed wilt doen. Hij heeft gezworen om al zijn geld en fondsen ter beschikking te stellen aan goede doelen. Dat kan een hoop mensen erg blij maken, want Bankman-Fried is goed voor 8 miljard dollar.

De veganistische miljardair werd schatrijk met crypto-platform FTX. Op dit platform kunnen investeerders hun cryptocurrency bewaren en verhandelen. De vrijgevige miljardair geeft het grootste gedeelte van zijn geld weg en leeft op de Bahama’s een eenvoudig leven. De markt van FTX wordt gewaardeerd op 8 miljard dollar.

1. Changpeng Zhao – Binance

Changpeng Zhao wordt ook CZ genoemd. Hij werd in China geboren, maar is opgegroeid in Canada, waar hij bij de plaatselijke McDonald’s werkte om zijn familie te onderhouden. Tegenwoordig is CZ schatrijk en hoeft zich niet meer druk te maken over zijn toekomst, en die van zijn familie. Hij heeft namelijk een netto waarde van 65 miljard(!) dollar.

Hij verdiende dit astronomische vermogen met Binance, de nummer 1 crypto-exchange van de wereld. De 44 jarige Changpeng bezit een grote hoeveelheid bitcoin en BNB, de munt van Binance. Het is ook een fervent twitteraar, hij post over het algemeen in positieve zin over cryptocurrency. Dat zouden wij ook doen, als we een er miljarden mee zouden hebben verdiend.

Meer van dit