HomeTechDit zijn de beste apps om liedjes mee te zoeken

Dit zijn de beste apps om liedjes mee te zoeken

Iedereen herkent het wel; je hoort leuke liedjes op de radio, maar je kent de titels niet. Gelukkig zijn er manieren waarop je achter de naam van het liedje kunt komen terwijl het nummer wordt afgespeeld. Er zijn verschillende apps te downloaden waarmee jij jouw favoriete liedje kunt opzoeken. We hebben de 5 beste apps hieronder op een rijtje gezet.

1. Soundhound

Soundhound is een absolute topper als het gaat om het zoeken naar liedjes. Je kunt met één druk op de knop zoeken naar dat leuke liedje op de radio. Maar wat als je te laat bent met het pakken van je telefoon? Dat is geen probleem als je Soundhound hebt gedownload. Als je het deuntje nog in je hoofd hebt zitten dan kun je het neuriën in de microfoon van je smartphone, dan zoekt de app het nummer alsnog op.

2. Shazam

Shazam is een grootmacht, en veruit de bekendste app die gebruikt wordt voor het zoeken naar liedjes. Je hoeft alleen maar de app te openen en op een simpele knop te drukken. Daarna hou je de telefoon vlakbij de muziekbron en laat de app meeluisteren. Als Shazam het nummer herkent dan krijg je alle relevante informatie in je scherm, zoals de naam van de artiest en het nummer dat er wordt gespeeld.

3. Google Sound search

Deze app is handig voor mensen die een Pixel-telefoon hebben. De functie ‘Now Playing’ van Google Play luistert naar de muziek om je heen en zoekt daarna in een database naar de naam van het liedje en de zanger. Wat het voordeel van deze app is in vergelijking met Shazam en Soundhound, is dat het altijd aanstaat. De app luistert altijd mee. Maar deze functie is ook uit te schakelen als je gehecht bent aan privacy.

4. Siri of Alexa

Deze twee redders in nood helpen je waar het kan. Ook als je niet weet wat de titel is van dat leuke liedje op de radio. Als je Siri of Alexa roept terwijl dat nummer op de radio is dan luisteren ze automatisch mee en geven jou de informatie die betrekking heeft op dat liedje. Makkelijker kan het eigenlijk niet. Je moet er wel voor waken dat er op dat moment geen mensen meezingen, want dan raken ze in de war.

liedjes alexa

5. Google Search of Genius

Google search of songteksten-website Genius kunnen de titel van de liedjes die je zoekt vinden door een paar simpele woorden in de zoekmachine te toetsen. Concentreer je op een terugkerende zin, typ deze in de zoekbalk, en vaak verschijnt er dan allemaal informatie of songteksten die daarop van toepassing zijn. Dit is ideaal als je muziek luistert in een lawaaiige omgeving.

Meer van dit