HomeTechRevolutionaire drone kan gevaarlijke plekken verkennen

Revolutionaire drone kan gevaarlijke plekken verkennen

Drones zijn niet meer weg te denken uit de huidige technologische ontwikkelingen. Ze worden overal voor ingezet, helaas ook voor oorlogsdoeleinden. Het bedrijf Flyability heeft een drone ontwikkeld dat juist mensen moet helpen. De innovatieve drone die ze onlangs hebben gepresenteerd is zelfs in staat om na een crash verder te vliegen, en dat schept mogelijkheden.

Drones voor gevaarlijke plekken

Flyability heeft een kleine drone ontwikkeld dat in staat is om in kleine ruimtes te vliegen. Op dit moment begeven mensen zich na een ramp vaak in kleine en gevaarlijke omgevingen om mensen te redden, zoals mijnen, of ingestorte gebouwen. Soms wordt er gebruik gemaakt van een robot, maar die zijn niet zo effectief als de drone van dit bedrijf. Deze is namelijk in staat om verder te vliegen nadat het is gecrasht.

Senior communicatiemanager van Flyability legt uit dat de drone is ontwikkeld om in kleine, gevaarlijke, en nauwe ruimtes te kunnen vliegen. Er is een kooi om de drone heen gebouwd die ervoor zorgt dat de drone na een crash gewoon weer verder kan vliegen. Ze hebben zich laten inspireren door insecten, die vliegen ook gewoon verder als ze ergens tegenaan vliegen. De drone heeft dus ook een beschermend harnas.

Drone met LiDAR-sensor

De drone raakt door de kooi niet uit balans als het in een nauwe en onregelmatige omgeving ergens tegenaan vliegt. Dit ontwerp is perfect voor het verkennen van bijvoorbeeld een aardbevingsgebied. De drone is uitgerust met een LiDAR-sensor, dat volgens het bedrijf in realtime 3D modellen maakt van de omgeving, zodat de piloot precies kan zien hoe de omgeving eruit ziet, en uiteraard of er eventuele slachtoffers zijn te vinden.

Er is ook rekening gehouden met plekken waar geen GPS-signaal is, zoals een mijn. De drone kan na een mijnramp makkelijk en onbeperkt dalen, want het maakt geen gebruik van GPS. Er zal dus ongeacht de diepte of hoogte altijd contact zijn met de piloot van de drone. Deze drone is weer een stapje voorwaarts op het gebied van de ontwikkeling en bruikbaarheid van drones. We hebben hieronder een filmpje geplaatst waarin alles nog eens duidelijk wordt uitgelegd.

Meer van dit