HomeEntertainmentDe 5 zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten ter wereld

De 5 zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten ter wereld

We hebben allemaal massaal Pokémon gespeeld in onze jeugd. Gotta catch em all was onze favoriete uitspraak. En nog steeds is Pokémon razend populair. De zeldzame kaarten zijn meer waard dan ooit en gaan voor bizarre bedragen over de toonbalk. Maar wat is de duurste Pokémon kaart ter wereld?

Duurste Pokémon kaart

Toen wij erachter kwamen hoeveel deze kaarten waard zijn, zijn we meteen naar de zolder gerend. Toch even kijken of er iets zeldzaams tussen zit. De kaarten uit dit lijstje zitten er hoogstwaarschijnlijk niet tussen. Die zijn simpelweg alleen verkregen als je in the top of the Pokemon game zat.

Toch kun je flink cashen met Pokemon kaarten. Als je een van deze 5 kaarten in bezit hebt ben je namelijk in een klap een stuk rijker. Er zijn zelfs kaarten die voor meer dan 10.000 euro worden verkocht. Hieronder hebben wij de 5 duurste kaarten voor je op een rijtje gezet.

5. Tropical Wind

Deze kaart is vanwege meerdere redenen bijzonder. Hij is al in 1999 uitgebracht tijdens het Tropical Mega Battle toernooi en is een cartoon van onder andere Psyduck. Voor, zover bekend, zijn er maar negen kopieën van deze kaart. De kaart kost maar liefst €21.000

4. Charizard First Edition Shadowless

Deze kaart is zo zeldzaam dat het bijna een mythe is geworden. Dit is ook de reden dat de kaart, in perfecte conditie, maar liefst €30.700 waard is. Elke Pokemon-fan zal deze kaart kennen.

3. Kangaskhan Holo Family Event Trophy Card

Nu gaan we het hebben over de echt grote bedragen. Deze Kanghaskan is al bijna een ton waard en stijgt steeds meer in waarde. Momenteel staat de prijs op €84.500. De reden van deze prijs is het feit dat de kaart werd gegeven aan een ouder en kind die samen een bepaald aantal overwinningen haalden. Op de artwork staat natuurlijk Kangaskhan met baby Kangaskhan.

pokemon, kaarten, duurste

2. Number Trophy Pikachu

Deze Number Trophy Cards werden gegeven aan de top 3 op verschillende kampioenschappen in de eerste jaren van het spel. De kaarten uit 1997 en 1999 zijn het meest waard. De koning van deze kaarten is de Trophy Pikachu Card uit 1997, hierop staat een lachende Pikachu met een beker in de hand. Prijs? €127.000.

duurste, pokemon, kaarten

1. Illustrator Pikachu

De Illustrator Pikachu is de duurste Pokémon kaart ter wereld. Hij is in 2019 verkocht voor maar liefst €205.400. Er zijn nog maar tien kopieën bekend van deze kaart. De kaarten werden uitgereikt aan de winnaars van een illustratiewedstrijd en de artwork op de Illustrator Pikachu is van Atsuko Nishida; de bedenker en tekenaar van de gele Pokemon zelf.

duurste, pokemon, kaarten, ter, wereld

Update 21-12-2021

Momenteel is de duurste Pokémon transactie een 3,5 miljoen dollar kostende doos. In deze doos zitten 11 1st edition base set Pokémon booster boxen. Dit is de enige doos ter wereld die nog gesealed en gevuld is! Youtuber Logan Paul is de trotse nieuwe eigenaar van de doos die naar alle waarschijnlijkheid op zijn Youtube kanaal geopend zal worden.

Ook nog kaarten op zolder liggen? Check pokemonunite.nl!

Meer van dit