HomeEntertainmentHet eerste eetbare mondkapje komt uit Japan en is daar een hit

Het eerste eetbare mondkapje komt uit Japan en is daar een hit

We hadden verwacht dit bericht veel eerder te kunnen tikken, maar het eerste eetbare mondkapje is officieel een feit. Deze absurde, maar toch lekkere, uitvinding komt uit Japan en heet De Mask Pan (het broodmasker). Hij schijnt net zo goed te werken als de normale kapjes.

Eetbare mondkapjes

We zijn mega blij als het mondkapjes-tijdperk helemaal voorbij is. Maar als we er dan toch eentje dragen, dan maar een lekkere eetbare. Maak kennis met de Mask Pan. Dit is een biologisch afbreekbaar masker, hij verdwijnt namelijk gewoon in je mond.

Het masker is van meloenbrood gemaakt. Het klinkt gek maar dit is brood zonder meloen erin. Het is zoet, zacht brood en heeft een kriskraslaag boven, waardoor hij lijkt op een meloen die in blokjes is gesneden. Maar dat terzijde.

Officieel mondkapje

Dit eetbare mondkapje is officieel getest en kwam daar glansrijk doorheen. Hij is net zo goed volgens het Unitika Garmentec Research Institute. Volgens dit instituut komt het door de hoge dichtheid aan vezels. Lekker bezig!

Je kunt het kapje in Japan kopen voor 1800 Yen, dit is omgerekend zo’n 13,50 euro. Helaas is dit mondkapje nog niet te koop in Nederland. Er liggen dus nog genoeg kansen voor de Nederlandse ondernemer om zoiets op de markt te brengen.

Meer van dit