HomeTechCryptoOp deze manier maak jij je eigen cryptomunt

Op deze manier maak jij je eigen cryptomunt

Op het moment van schrijven bestaan er ongeveer 1200 verschillende cryptomunten. Veel van deze munten hebben een korte levensduur, maar er zijn ontwikkelaars die het toch voor elkaar kregen om er flink wat geld mee te verdienen. Je hebt niet veel kennis van programmeren nodig om je eigen coin op de markt te brengen, met een PC en een internetverbinding kom je al een heel eind. We leggen uit hoe jij je eigen cryptomunt kunt realiseren.

Munt maken op een bestaande blockchain

Je kunt je eigen cryptomunt bouwen op een bestaande blockchain, zoals dat van bitcoin of ethereum. Je kunt een gemeenschapsmunt maken, een meme-coin als grap, of een coin en een project dat daadwerkelijk wat bijdraagt aan de maatschappij. Je eigen munt lanceren op een bestaande blockchain is eenvoudiger dan zelf een blockchain bouwen, hier heb je wel flink wat kennis van programmeren voor nodig.

Het is wel aan te raden om eerst je kennis op het gebied van crypto te verbreden. Je moet weten wat een blockchain is, wat Dapps zijn, en een aardig woordje Engels verstaan is ook geen overbodige luxe. Als je jouw coin op basis van bitcoinsoftware wilt bouwen, dan is dan simpelweg te doen door de juiste stappen te nemen. Zodra je weet wat de naam van jouw cryptomunt wordt, dan kan de reis beginnen.

cryptomunt creeëren

Zo maak je jouw eigen cryptomunt

Je hebt een open-source code nodig om je eigen cryptomunt op een bestaande blockchain te kunnen realiseren. Het is niet moeilijk om aan een dergelijke code te komen, want de meeste zijn te vinden op de website van GitHub. Het voordeel van het gebruiken van een open-source code van een bestaande blockchain is het feit dat deze veiliger en makkelijker in gebruik is. Voor de blockchain van bitcoin download je software, in het geval van Ethereum standaardcodes.

Er zijn geniale breinen die het hele proces van het maken van een eigen cryptomunt online hebben gezet. Net zoals zij moeten we vermelden dat we geen financieel advies geven, en niet verantwoordelijk zijn voor eventuele verliezen. We baseren onze meningen en bevindingen op verschillende online bronnen. In de onderstaande video wordt haarfijn uitgelegd hoe je een eigen cryptomunt maakt met behulp van GitHub.

Meer van dit