HomeTechMust have: elektrische inline skates van Escend

Must have: elektrische inline skates van Escend

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Als voertuigen elektrisch kunnen worden aangedreven, waarom zou dat niet met inline skates kunnen? Zo moet elektronicabedrijf Escend hebben gedacht toen ze de Escend Electric Blades ontwierpen. Het resultaat mag er wezen. Wij nemen de elektrische skates even onder de loep.

Elektrische inline skates

Je ziet ze steeds vaker op straat; skaters. Er zijn mensen die met skates naar hun werk gaan, maar er zijn ook mensen die puur voor vermaak een paar inline skates onder hun voeten binden. Escend wil beide doelgroepen aanspreken met deze innovatieve elektrische skates. Met de Escend Electric Blades heeft het bedrijf een primeur in handen, althans, wat kwaliteit betreft, want het niet het eerste bedrijf dat op dit idee komt.

De elektrische skates worden aangedreven door een 400W-motortjes in het achterwiel. De batterij zit onder de schoen in een aluminium behuizing. Het robuuste ontwerp doet het meeste denken aan een ijshockeyschaats, en is dus voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Op een volle batterij kun je maar liefst 15 kilometer afleggen, en het duurt vier uur om de Electric Blades volledig op de laden.

Topsnelheid van 25 kilometer per uur

Met een topsnelheid van 25 kilometer per uur wordt de reis naar je werk of naar de supermarkt een makkie. Je bedient de skates met een afstandsbediening dat makkelijk in je zak past, je kunt niet alleen vooruit, maar ook achteruit skaten. Het ontwerp is universeel. Dat wil zeggen dat het mogelijk moet zijn om je eigen schoen aan de skates te kunnen bevestigen. De batterijen van de elektrische inline skates wegen ongeveer 3,75 kg, dus daar moet je op letten als je jouw eigen schoenen wil gebruiken.

De Escend Electric Blades zijn nog niet te koop. Het team achter de blades is hard bezig met het vinden van investeerders voor het project. Dit veelbelovende project heeft al ruim 26.000 dollar opgehaald, dat is meer dan het doel van 17.000 dollar. Je kunt meer informatie vinden op Kickstarter, een website dat projecten en investeerders samenbrengt. Als we weten wanneer deze elektrische skates op de markt komen dan laten we dat jullie uiteraard meteen weten.

Meer van dit