HomeTechCryptoElon Musk: 'Bitcoin op meer groene stroom? Dan geaccepteerd door Tesla'

Elon Musk: ‘Bitcoin op meer groene stroom? Dan geaccepteerd door Tesla’

Elon Musk blijft maar in het nieuws verschijnen. Het gaat de laatste tijd meer over bitcoin dan over zijn eigen bedrijf Tesla. Deze week schreef hij in een tweet dat Tesla’s weer met bitcoins gekocht kunnen worden, zodra de bitcoin minder fossiele brandstof gebruikt. De koers schoot daarna direct weer omhoog.

Elon Musk en bitcoin

Het lijkt een beetje een haat-liefde verhouding te gaan worden. Elon Musk begint steeds meer op die bipolaire vriendin te gaan lijken. De ene week is hij positief, de andere week negatief en de week daarna is hij weer fan van dogecoin. Er is soms geen pijl op te trekken.

Zelf zegt hij nu op Twitter: “Zodra zo’n 50 procent van de energie die gebruikt wordt voor het minen van bitcoins schoon is, kunnen er weer Tesla’s mee worden aangeschaft”.

Koersen na tweets

Vorige maand liet de CEO van Tesla de koersen nog enorm crashen. Hij is en blijft een grote crypto-fan maar dit liep een deukje op vanwege zijn mening rondom de CO2-uitstoot. Daarnaast noemde hij bitcoin ‘oplichterij’ tijdens de live-show van een populair tv-programma.

In ieder geval is iedere week spannend en houden we het Twitter-account van Musk goed in de gaten. Ondanks alle gekkigheid is de bitcoin in een jaar tijd maar liefst tien keer in waarde gestegen, dat zit dus nog wel goed.

Meer van dit