HomeTechCryptoElon Musk sluit zich aan bij Ripple in strijd tegen SEC

Elon Musk sluit zich aan bij Ripple in strijd tegen SEC

Elon Musk heeft laten weten dat hij van plan is om de juridische strijd met SEC aan te gaan. We kennen de SEC vooral vanwege de strijd die de waakhond tegen Ripple voert, maar ook Musk heeft een appeltje te schillen met hen. Hij zegt dat hij de strijd niet is begonnen, maar deze wel zal eindigen, doelend op de beschuldigingen aan het adres van Musk en Tesla.

Elon Musk bouwt zaak op tegen SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft behalve een juridische strijd met Ripple, ook een slepend conflict met Tesla en CEO Elon Musk. Musk heeft duidelijke signalen afgegeven dat hij bezig is met het opbouwen van een zaak tegen de waakhond. Hij doet dit zodat hij zijn eigen positie kan versterken in een rechtszaak.

Onlangs beschuldigde de advocaat van Elon Musk dat de SEC informatie heeft gelekt over een federaal onderzoek. Dit zou de waakhond hebben gedaan nadat Musk publiekelijk de aanval had gezocht tegen de organisatie. In 2018 diende de SEC een zaak in tegen Tesla en Musk over een opmerking dat Musk maakte. De opmerking ‘Funding Secure’ viel niet in goede aarde bij de waakhond.

Elon Musk op Twitter

Een Twitter gebruiker plaatste onlangs een tweet met de theorie dat Elon Musk bewijzen verzamelt om in een rechtszaak met een goed voorbereide zaak voor de dag te kunnen komen. Tot ieders verbazing reageerde Musk persoonlijk op de tweet door te zeggen: “Een zaak bouwen, dat is precies wat ik heb gedaan”. Dit bevestigt de geruchten dat Elon Musk nog niet klaar is met de SEC.

Musk en Tesla zeggen met vol vertrouwen de strijd in te gaan. De multimiljardair is echter onvoorspelbaar, hij kwam eerder met beschuldigingen aan het adres van de SEC. Dit keer zegt hij dat hij de strijd af zal maken. We houden de ontwikkelingen uiteraard in de gaten en houden jullie op de hoogte. Ook over de juridische strijd tussen Ripple en de SEC zullen we jullie uiteraard informeren.

Lees meer over crypto: Crypto|Gadgetgekkies

 

 

Meer van dit