HomeTechCryptoEthereum rivaal Filecoin stijgt met 62 procent, en dat is niet zonder...

Ethereum rivaal Filecoin stijgt met 62 procent, en dat is niet zonder reden

We hebben het in onze artikelen over cryptocurrency vaak over de bekendere projecten en de bijbehorende coins. Op dit moment heeft de markt een dip, dus valt het extra op dat Filecoin, een rivaal van Ethereum met maar liefst 62% is gestegen de afgelopen week. Wat is dit voor munt? En waarom stijgt de koers van Filecoin (FIL) terwijl andere koersen zakken? We leggen het uit.

Wat voor project is Filecoin?

Project Cardano is lang niet de enige uitdager van Ethereum. Ook Filecoin (FIL) timmert hard aan de weg om een flinke rivaal te worden van de nummer 2 in de top tien van cryptocurrencies. Filecoin heeft onlangs de mogelijkheden uitgebreid om smart contracts en Ethereum Virtual Machine compatibiliteit op te nemen. Kort gezegd betekent dit dat de ontwikkelaars van Filecoin Dapps (gedecentraliseerde apps) kunnen maken op het netwerk van Filecoin, en dat schept mogelijkheden.

Filecoin wil een opslagplatform worden dat een veilige en efficiënte gegevensopslag wil realiseren. Ook het delen van gegevens moet via dit platform op een veilige en snelle manier worden gerealiseerd. Het streven van het project is deze doelen te realiseren zodat gebruikers hun gegevens kunnen opslaan en delen zonder tussenkomst van een centrale autoriteit, zoals banken en overheden.

Upgrade naar Layer-1 blockchain

De reden voor de bizarre koersstijging is een geplande update. Ondanks het feit dat Bitcoin en Ethereum de afgelopen week met een dalende koers te maken hadden, steeg Filecoin met maar liefst 62% in de afgelopen week. Dit komt door de geplande update op 14 maart. Na deze update is het voor ontwikkelaars mogelijk om smart contracts en crypto-apps op het Filecoin-netwerk te maken.

Het belangrijkste deel van deze upgrade is het belangrijke feit dat het Filecoin-netwerk een volledig gevormde layer-1 blockchain zal worden. Dit schept erg veel mogelijkheden in de opties van gedecentraliseerde opslagruimte. Veel grote bedrijven hebben bovenmatige interesse getoond in het project, en wachten op het resultaat van de upgrade. Een van deze bedrijven is Union Square Ventures. Het feit dat dit bedrijf in zee gaat met Filecoin zegt veel over de potentie van het project op langere termijn. Op Coinmarketcap zie je de actuele koers van Filecoin.

Meer van dit