HomeTechCryptoStijgende koersen: waarom 4 augustus een grote dag is voor Ethereum

Stijgende koersen: waarom 4 augustus een grote dag is voor Ethereum

De crypto markt zit weer in een stijgende trend. Het lijkt alsof de bear market voorbij is en we ons op kunnen maken voor een nieuwe bull market. Bitcoin staat op moment van schrijven weer op $41,600 en ook Ethereum maakt sprongen: $2463. De opleving van Ethereum lijkt vooral door de positieve vooruitzichten te komen. 4 Augustus is namelijk een grote dag voor ETH: de Ethereum London Hard Ford komt er aan.

Ethereum London Hard Fork

Wij denken persoonlijk dat dit een goed moment is om Ethereum aan te schaffen (disclaimer: dit is geen financieel advies). Mensen hebben het er minder over, de groepsapps zijn stiller en de bakker op de hoek heeft verkocht. Dat is vaak het moment om toe te slaan. Volgens marktanalist Edward Cleps zou ETH in een nieuwe bull run kunnen komen. Op dit moment lijkt dit al het geval te zijn.

De volgende grote update voor het Ethereum netwerk heeft namelijk een datum. Als alles goed gaat, wordt de ‘London’ hard fork op 4 augustus uitgevoerd. Dit zorgt voor een sneller, “milieuvriendelijk” proof-of-stake-netwerk. Eerlijk is eerlijk, dit vinden wij interessant maar we willen vooral gewoon snel geld verdienen.

https://www.youtube.com/watch?v=wlhl9rseGac&feature=emb_title

Hoe werkt de London hard fork?

De fork zorgt er voor dat het netwerk goedkoper en schaalbaarder zal worden. Hierdoor kunnen er veel meer transacties afgehandeld worden. De volledige acceptatie van Ethereum heeft een tijdje op zich laten wachten. Dit kwam door het feit dat het netwerk vrij duur was en nog niet schaalbaar genoeg. Groot nieuws dus voor Ethereum en alle holders.

Deze update kan namelijk voor een flinke prijsstijging zorgen. Het werkt namelijk zo: er zullen ETH-tokens vernietigd worden waardoor het aanbod van tokens automatisch verkleint. Dit zorgt voor schaarste en dus een hogere prijs. Veel analisten verwachten dat Ethereum binnenkort naar de $4500 dollar zal stijgen. We keep you posted!

Meer van dit