HomeSmartphonesDe reden dat iPhone-gebruikers de Facebook app moeten verwijderen

De reden dat iPhone-gebruikers de Facebook app moeten verwijderen

Kwam jij via Facebook op dit artikel? Onze excuses. Beveiligingsonderzoekers melden namelijk dat iPhone-gebruikers de FB-app juist van hun smartphone moeten verwijderen. De reden? Facebook geeft aan dat, als je dat aanvinkt, ze je niet volgen. Echter doet Facebook dat nog steeds. Dit doen ze via metagegevens van hun afbeeldingen en IP-adressen. Eerder kwam al aan het licht dat WhatsApp , ook van het zelfde bedrijf, met jou meeleest.

Facebook is watching you

Facebook geeft toe dat dit dus echt gebeurt. Ze gaan er echter niet op in waarom dit slecht zou zijn, zelfs als gebruikers aangeven dat ze niet gevolgd willen worden. Ze hebben eigenlijk gewoon flinke schijt aan hun gebruikers. En dat is natuurlijk een kwalijke zaak.

Daarnaast gebruikt Meta, het bedrijf achter Facebook, de app om de snelheidsmeter om te achterhalen wat je op verschillende momenten op de dag doet. Data, data, data.. Het is het nieuwe goud. Daarnaast linkt Facebook iPhone-gebruikers aan andere mensen, ook als je niet weet wie die mensen zijn.

facebook verwijderen gebruikers

Snelheidsmeter trackt jouw gedrag

De zogenaamde snelheidsmeter ziet hoe jij leeft. Wanneer je zit, ligt en wandelt. Je kunt deze vorm van tracking niet uitschakelen. Behalve als je Facebook volledig van je telefoon af haalt. We snijden onszelf wellicht volledig in de vingers met dit artikel. Toch vinden we dat we jullie goed moeten informeren. Facebook moet hier gewoon iets aan doen.

Apps zoals TikTok, WeChat, iMessage, Telegram en Signal verzamelen deze gegevens niet via de snelheidsmeter. Natuurlijk is de data niet per se schadelijk, maar wat er mee gedaan wordt kan dat wel zijn. Hoe kijk jij hier naar?

Meer van dit