HomeTechCryptoGaat Terra Luna naar de top in 2022?

Gaat Terra Luna naar de top in 2022?

De koers van Terra Luna is de laatste 24 uur flink aan het klimmen. Het veelbelovende project en de resultaten dat het haalt wekt vertrouwen bij investeerders. De Terra (LUNA) token staat op het moment van schrijven op de 10de plak van de top 25 cryptocurrency. Maar wat zit er eigenlijk achter deze munt? En wat voor project is het? Dat gaan we je in dit artikel uitleggen.

Wat is Terra?

Terra is een ‘layer 1 project’. Dit houdt in dat het project in het leven is geroepen om onderliggende problemen op de blockchain van andere projecten op te lossen. Dit wekt op zijn beurt weer interesse bij investeerders, die hun geld investeren en daarmee het project waardevol maken voor bijvoorbeeld grote bedrijven, althans, dat is wel het doel van dit Terra Luna.

Het protocol wilt het bedrijfsleven een oplossing bieden tegen de volatiele cryptomarkt. Het is niet vreemd dat een munt op een dag zomaar 20% zakt en daarna weer 40% stijgt. Dat is interessant voor beleggers die speculeren, maar minder interessant voor grote bedrijven die wel met cryptocurrency willen werken, maar geen zin hebben in de grote risico’s.
Terra wil dit oplossen door een stablecoin te ontwikkelen waar deze bedrijven mee kunnen werken.

Terra wilt prijsstabiliteit aanbieden aan bedrijven

Terra wil met hun open-source blockchain protocol het gebruik van cryptocurrency voor bedrijven aantrekkelijk maken door ze gebruik te laten maken van een stablecoin. Een munt die als ‘veilige haven’ dient als het stormt op de cryptomarkt. Het team achter Terra Luna heet Terragform Labs. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het project Terra en de LUNA-munt dat bij het project hoort.

Terra werkt met de stablecoin UST. Deze munt staat altijd gelijk aan de waarde van de dollar. De houders van LUNA token kunnen deze swappen naar UST, voor die swap krijgen ze iets meer geld terug dan de waarde van UST. Zo ontstaan er minder LUNA, wat de waarde omhoog drukt. Projecten die last hebben van prijsvolatiliteit kunnen gebruik maken van Terra en LUNA, en worden zo beschermt tegen hevige prijsschommelingen, wat het ideaal maakt voor bedrijven om mee te werken.

Terra LUNA

Zoals we al eerder vermeldde in dit artikel staat de munt van Terra, LUNA op de 10de plek van de meest verhandelde cryptocurrency. Het project achter deze munt is ambitieus en er wordt verwacht dat het protocol in 2022 nog verder uitgerold zal worden. De verwachtingen zijn hoog, maar we verwachten dat Terra aan deze verwachtingen zal voldoen.

De prijs van Terra LUNA is op dit moment $59,67 per stuk. Naar verwachting zal de prijs van de munt dit jaar verder stijgen, wat het wat ons betreft een goede investering maakt. Dit is uiteraard geen financieel advies, maar een conclusie dat wij hebben gemaakt op basis van ons onderzoek naar deze munt. Wij delen dagelijks het laatste nieuws omtrent cryptocurrency, dus hou onze website goed in de gaten.

 

Meer van dit