HomeTechDit bedrijf betaald je €200.000,- om jouw gezicht op een robot te...

Dit bedrijf betaald je €200.000,- om jouw gezicht op een robot te zetten

Wanneer je denkt dat je het allemaal wel gezien en gehoord hebt, kan het toch nog wat gekker. Eerder zagen we bedrijven (NASA) die je betalen om in bed te liggen en is het tegenwoordig zelfs mogelijk om proefpersoon te zijn voor medicijnen maar deze optie kende we nog niet. Je kunt namelijk zo’n €200.000,- vangen om jouw gezicht op 1 op 1 een robot te zetten.

Gezicht op een robot

Tech bedrijf Promobot is zich aan het klaarmaken om de markt te betreden met robots die fungeren als personal assistant. Omdat ze van mening zijn dat de robots een vriendelijk gezicht moeten hebben, zoeken ze nu naar mensen die hun gezicht willen laten kopiëren. In ruil daarvoor bieden ze een flinke som ‘compensatie’. Ze willen namelijk voor zon 2 ton de rechten van jouw gezicht kopen.

Hoewel ze ook gewoon computer gegenereerde gezichten zouden kunnen gebruiken, denken ze dat de robot pas écht menselijk kan worden als het ook echt op basis van een persoon gemaakt is.

gezicht op een robot

Promobot

Het bedrijf mikt er op om hun robots tegen 2023 in te zetten bij vluchthavens, hotels en winkelcentra. Ze willen starten in Noord Amerika en in het Midden-Oosten omdat ze denken dat daar de robot het snelst geaccepteerd kan worden. Op hun website wordt beschreven dat de robots die ze maken in staat zijn om mensen te herkennen, zelf te kunnen spreken, autonoom navigeren én dat kan hij dan allemaal terwijl hij gaandeweg dankzij de AI leert hoe het beter moet.

Robots in de toekomst

We kunnen er niet meer omheen dat robots in de toekomst een grote rol gaan spelen. Alleen de vraag is of we een menselijk gezicht op een robot willen hebben. Films lopen er al op vooruit maar als we straks écht niet meer weten wie nou robot en wie nou mens is, dan is het maar de vraag wie superieur is…

Als je niet bang bent voor de toekomst en je het geen probleem vind om de rechten van jouw eigen gezicht kwijt te raken, dan is het misschien leuk om allemaal eens te bekijken. We hebben geen idee of het een vereiste is om enigszins knap te zijn maar voor het welzijn van de mensheid is het misschien geen goed idee om je aan te melden als jouw visuele verschijning alleen ’s nachts naar buiten mag ;-).

Meer van dit