HomeGeen categorieGrote ontwikkelingen rondom Shiba Inu: Shibarium kan begin worden van rally

Grote ontwikkelingen rondom Shiba Inu: Shibarium kan begin worden van rally

Er zijn grote ontwikkelingen rondom meme-coin Shiba Inu. De grootste concurrent van Dogecoin is hard op weg om het imago meme-coin van zich af te schudden door de ontwikkeling van Shibarium, een smart-contract platform dat het mogelijk maakt om te concurreren met Ethereum. Inmiddels is de bètaversie van Shibarium al gelanceerd, en dat is een belangrijke ontwikkeling.

Shibarium als layer-2 oplossing

Zoals het er nu naar uitziet gaat het team achter Shib een heel ecosysteem bouwen van applicaties die gebruikmaken van Shibarium. Het gaat onder andere om een layer-2 oplossing, dat houdt in dat er een extra laag op de blockchain van Ethereum wordt gebouwd, daarmee wordt de transactiesnelheid sneller, en de transactiekosten lager. Ook kunnen ontwikkelaars dApps bouwen op de laag.

Door de layer-2 oplossing is het netwerk van Shiba Inu ook in staat om transacties off-chain uit te voeren, dus losstaand van het hoofdnetwerk van Ethereum. De bètaversie, met de ludieke naam ‘puppynet’ is inmiddels uitgerold. De capaciteiten van de transacties zullen sterk verbeteren. De community van Shiba Inu kijkt al lang reikhalzend uit naar de komst van Shibarium.

Shiba Inu als serieuze speler op de cryptomarkt

Shiba Inu werd in de eerste instantie gemaakt als een parodie op Dogecoin, een munt die zeer populair is geworden omdat Elon Musk zichzelf ermee identificeert. Inmiddels is Shiba Inu een gevestigde speler op de cryptomarkt. Aan het begin was er nog veel hoongelach en kritiek op ‘de coin die niet zou overleven’, maar zelfs ervaren crytotraders erkennen nu dat deze coin zomaar een blijvertje kan worden. Het vertrouwen in de munt wordt steeds groter, zo kunnen we zien aan de resultaten op website Isthiscoinascam.

Als Shibarium wordt gelanceerd dan kan het zomaar zijn dat de prijs van Shib sterk gaat stijgen. De cijfers liegen er niet om; de marketcap van de munt is op het moment van schrijven $6,228,991,580, en is de munt $0.00001135 waard. Voor actuele cijfers kun je kijken op de website Coinmarketcap. We houden de ontwikkelingen rondom Shiba Inu goed in de gaten, want er staan veel spannende dingen in de planning rondom deze meme-coin.

Meer van dit