HomeTechCryptoGucci accepteert Apecoin (APE) als betaalmiddel

Gucci accepteert Apecoin (APE) als betaalmiddel

Het Italiaanse modemerk Gucci heeft bekendgemaakt dat het betalingen met Apecoin (APE) gaat accepteren. Het is het eerste grote merk dat de munt omarmt, maar er wordt verwacht dat er meer grote bedrijven gaan volgen. Apecoin is onlangs uitgegeven als airdrop aan alle houders van een Bored Ape Yacht Club, een exclusieve NFT.

Apecoin en Gucci

In ons vorige artikel over Apecoin hebben we uitgelegd wat voor munt APE is. Het is een crypto-copin dat verbonden is aan Bored Ape Yacht Club. Dat zijn zeer populaire NFT’s die soms voor miljoenen worden verhandeld. Exchanges zoals Binance, Kraken, Bybit en Kucoin hebben de munt al geaccepteerd, maar het was wachten op merken die de munt zouden accepteren als betaalmiddel. Gucci is nu het eerste grote merk dat de munt accepteert.

Het is niet vreemd dat het exclusieve merk dit besluit heeft genomen, want er zijn vele wereldberoemde sterren zoals Madonna en Snoop Dogg die een Bored Ape bezitten. Het is bekend dat wereldsterren aankopen doen bij exclusieve merken zoals Gucci, dus het is voor het bedrijf een logische stap om de munt als betaalmiddel te accepteren. Investeerders van het APE ecosysteem zijn blij met deze stap. Ze zien het als een positief signaal, en hopen dat meer exclusieve merken het voorbeeld van Gucci zullen volgen.

Gucci is zeer positief over cryptocurrency

Het exclusieve merk is zo enthousiast over cryptocurrency dat ze in samenwerking met merk Superplastic een NFT-lijn hebben uitgebracht met de naam SuperGucci. Met deze lijn willen ze bezitters van de grootste NFT collecties bereiken, zoals de Bored Ape Yacht Club. Daarnaast heeft het merk aangegeven dat ze van plan zijn om meer munten te accepteren, zoals bitcoin, shiba inu, ethereum en litecoin.

Als je meer te weten wilt komen over Apecoin dan zijn er verschillende bronnen die veel informatie bevatten. Denk hierbij aan Twitter, maar ook de Discord omgeving van de munt. Voor meer informatie over andere crypto kun je uiteraard ook onze website in de gaten houden. We delen hier regelmatig het meest recente nieuws omtrent verschillende cryptocurrency. Hou deze site dus goed in de gaten.

Lees ook: NFT voor dummies: wat zijn NFT’s nu precies?

Meer van dit