HomeEntertainmentHarry Potter fans opgelet: Hogwarts Legacy wordt tv-serie bij HBO Max

Harry Potter fans opgelet: Hogwarts Legacy wordt tv-serie bij HBO Max

Betrouwbare bronnen vertellen ons dat er bij HBO Max een serie genaamd “Hogwarts Legacy” in ontwikkeling is. Dit nieuws komt terwijl het populaire spel alle hitlijsten veroverd. Warner Bros. zou een serie nu door gaan zetten om te zien of dat ook zo populair kan worden.

Hogwarts Legacy

Voor degenen die het nog steeds niet weten, Hogwarts Legacy is een een game die draait om de toverschool uit de Harry Potter-verhalen, maar dan zo’n 100 jaar eerder. Het werd in februari uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox X/S en PC en is sindsdien een groot succes!

De speler speelt de rol van een nieuwe student op de magische school genaamd Hogwarts, waar ze – net als het beroemde personage van Daniel Radcliffe – leren hoe ze toverdranken kunnen brouwen, spreuken kunnen uitvoeren en magie kunnen gebruiken om de krachten van het kwaad te bestrijden. Onderweg wordt de held in een groter avontuur getrokken, waaronder een Goblin-opstand en een zoektocht naar de geheimen van oude magie.

Screenshot

Populariteit

Een grote oorzaak van de populariteit van de game Hogwarts Legacy komt uit het feit dat spelers, in tegenstelling tot Harry Potter, ook de mogelijkheid hebben om deel uit te maken van andere huizen dan Potter’s Gryffindor. Hierdoor kunnen de fans de dingen vanuit verschillende perspectieven bekijken. Spelers kunnen ook genieten van een grote open wereld waarin ze Hogwarts, het nabijgelegen Hogsmeade en meer kunnen verkennen.

Sinds de teleurstellende prestaties van de film “Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”, wordt er al gespeculeerd dat Warner Bros. de franchise als geheel zal laten vallen. Toch hebben ze door de ontwikkeling van Hogwarts Legacy willen zien of ze de franchise relevant kunnen houden op een andere platformen dan enkel film. Nu het zo populair blijkt, proberen ze dat momentum terug te krijgen naar video.

Screenshot

Hogwarts Legacy serie

De serie bevindt zich nog in de vroege fasen van ontwikkeling, dus er zijn weinig details beschikbaar. Naar verwachting zal de Hogwarts Legacy serie zich net als het spel afspelen vóór zowel de oorspronkelijke Harry Potter boeken als de Fantastic Beasts-spin-offs.

Het spel vindt plaats in de 19e eeuw. Hoewel er enkele (half)bekende namen zijn, zoals Professor Matilda Weasley een voorouder van de heldhaftige Weasley-familie, Zullen we dus niet echt de originele cast hoeven verwachten. Toch is het nog te vroeg om uitspraken te doen over de cast. We mogen de mogelijkheid niet uitsluiten dat Harry Potter-alumni verschijnen in de Hogwarts Legacy-serie. Sterker nog, sommige sterren zoals Rupert Grint hebben publiekelijk interesse getoond om terug te keren naar de franchise.

Meer van dit