HomeEntertainmentOnderzoek: Mensen die genieten van 'True crime' hebben een serieus probleem

Onderzoek: Mensen die genieten van ‘True crime’ hebben een serieus probleem

Als je lekker wilt ontspannen dan is de kans groot dat je er voor kiest om een serie of film te kijken. Normale mensen kiezen dan voor comedy, drama of actie maar er is ook een grote groep mensen die het liefst naar het ’true crime’ genre kijken. Die mensen hebben volgens een deskundige een serieus probleem.

True Crime

Het true crime genre is een genre waarin we een waargebeurd verhaal zien. Het zijn de verhalen van bijvoorbeeld seriemoordenaar Jeffrey Dahmer of Manhunt. In true crime is vaak in detail te zien hoe de engnekken hun praktijken uitvoeren. Vooral het verhaal van Jeffrey Dahmer, is next level vertolkt in een serie.

Een psycholoog en tevens expert op het gebied van de meest ziekelijke mensen, heeft nu gewaarschuwd. Zij is namelijk van mening dat mensen die genieten van dit genre een serieus probleem kunnen hebben. Ze zegt: “Als jouw idee van ontspannen is om drie afleveringen van trauma te kijken, vraag jezelf dan eens af waarom trauma zo ontspannend werkt voor jou?”

Trauma

Eerlijk is eerlijk, als jij ligt te genieten van het trauma van een ander dan gaat er wellicht wat mis. Zeker als het gaat om verhalen die echt waargebeurd zijn. De psycholoog weet nog te vertellen dat het waarschijnlijk is dat je dan zelf ook iets van een trauma hebt meegemaakt. De reden die ze daar voor geeft is: “Mensen met een geschiedenis van trauma zich kunnen zich aangetrokken voelen tot echte misdaad om die traumatische situaties opnieuw te beleven in een veilige omgeving waar ze meer controle hebben”

De expert had het hierover met Mel Robbins in haar podcast. Het is een opmerkelijk stuk dat veel aandacht kreeg. Mensen in de comments herkennen zich er wel in. Sommige mensen vinden het ook echt onzin. Wat vind jij?

@melrobbins

If your idea of “relaxing” before bed is watching a few episodes of Law & Order (or any other #truecrime show), listen up. This was just ONE of the many incredible mic drop moments 🎤 and knowledge bombs 💣 that @Dr Thema Bryant drops on the melrobbinspodcast. Listen now!! 👉 “6 Signs You’re Disconnected From Your Power and How to Get It Back: Life-Changing Advice From the Remarkable Dr. Thema Bryant” 🔗 in bio #melrobbins #podcast #trauma #traumatok #healing #bingewatching

♬ original sound – Mel Robbins

Via: SGXL

Meer van dit