HomeTechCryptoGeld verdienen met Helium mining: hoe werkt dat?

Geld verdienen met Helium mining: hoe werkt dat?

We hebben allemaal wel gehoord van Bitcoin. Miners die bitcoin verdienen doen dat door complexe formules op te lossen, waar een hoop rekenkracht voor nodig is. Dit kost veel stroom en ook de apparatuur dat hiervoor nodig is kost een hoop geld. Maar er is een andere, goedkopere manier om geld te verdienen met het minen van cryptocurrency. In dit artikel gaan we je uitleggen wat Helium mining is.

Wat is Helium (HNT)?

Helium (HNT) is een cryptocurrency. Het project Helium werkt op zogeheten IOT (internet of things). Het zijn verbonden apparaten die gebruik maken van het loRAWAN netwerk. Helium is een gedecentraliseerd netwerk dat gebruik maakt van een blockchain. Door het IOT netwerk is het mogelijk voor apparaten om met elkaar te communiceren. Dit maakt het makkelijker om Helium (HNT) te minen.

Het is mogelijk om op een passieve manier geld te verdienen op de Helium blockchain. Je hebt hier geen groot investeringsbedrag of diepgaande technische kennis voor nodig. Het doel van het project is het eenvoudiger te maken om apparaten met elkaar te verbinden via radiogolven. En juist hierin zit de eenvoud van het minen van HNT, de token van de Helium blockchain.

Hoe werkt het minen van Helium (HNT) ?

Door het zogeheten ‘proof of coverage’ protocol. Dit is een algoritme dat door Helium Networks is ontwikkeld. Het gebruikt radiogolven om te valideren dat bepaalde Helium Hotspots draadloze dekking hebben. Voor deze validatie kunnen eigenaren van hotspots HNT verdienen. Dit kan door transacties te verifiëren en nieuwe blocks aan de Helium-blockchain toe te voegen. Hetzelfde principe als bij het minen van bitcoin dus.

Als je een mining-gateway hebt dan kun je meebouwen aan het openbare netwerk en tegelijk Helium minen. Als jouw gateway verbonden is met de blockchain, dan dek je kilometers draadloze dekking. Je hebt hiervoor wat hardware nodig en dat is makkelijk te verkrijgen. Je helpt dus mee aan het ontwikkelen van het project en je kunt er ook nog een aardig zakcentje (in de vorm van HNT) mee verdienen.

Hoe kan ik Helium (HNT) minen?

Dit kan eenvoudig met een Helium Miner. In dit apparaatje zit hardware dat eenvoudig is te installeren. Met een antenne vang je radiogolven die nodig zijn om de bovengenoemde ‘proof of coverage’ te vervullen. Door deze rol te vervullen krijg je HNT uitgekeerd. Het hele proces werkt autonoom, eenmaal geïnstalleerd heb je er geen omkijken meer naar en verdien je passief geld met het minen van HNT.

wat is helium (HNT)

Deze Helium Miners (of Helium hotspots) zijn op verschillende websites te verkrijgen, in verschillende prijsklassen. Je sluit de miner simpelweg aan op je stopcontact. Daarna verbind je het apparaatje met een ethernet-kabel of draadloos via WIFI. Daarna gaat jouw miner automatisch HNT minen. Zo simpel is het! Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het apparaatje aan blijft staan.

Hoeveel kan ik verdienen met het minen van Helium (HNT)?

Dat kan maandelijks een lekker bedrag opleveren! Op de coverage map kun je precies zien wat andere miners verdienen met hun hotspot. Er is een hotspot in Amsterdam dat vorig jaar maar liefst €2500 aan HNT had gemined. Dat is een lekker zakcentje. Maar dat verschilt per locatie. Je kunt in ieder geval je investering snel terugverdienen. Het is passief inkomen, dus je hoeft er helemaal niets voor te doen. De hoeveelheid HNT wat je kunt minen is wel afhankelijk van de huidige dekking in jouw woonplaats.

Je kunt dus enkele honderden, tot een paar duizend euro per maand verdienen met het minen van Helium. De meest gebruikte Helium Miner is de Bobcat Miner 300. Deze wordt in Nederland het meeste gebruikt. Dit apparaatje is geschikt voor binnenshuis en heeft een antenne voor buitenshuis. Maar je kunt met een Bobcat Outdoor Kit ook het hele apparaatje buiten aan je gevel hangen. Helium minen is dus de moeite waard. De huidige koers van HNT kun je zien door op deze link te klikken.

Waar kan ik een Helium miner kopen?

Nu de populariteit van het Helium minen groeit zijn er helaas ook veel oplichters actief die Helium miners te koop aanbieden als pre-order. Het is maar de vraag of en wanneer je jouw miner krijgt. De veiligste manier om bijvoorbeeld een Bobcat Miner 300 te kopen is bij bol.com. Let er wel op dat er nog een klein bedrag aan invoerkosten bij komt! Extra opties om het inkomen te vergroten, kun je ook snel en gemakkelijk bestellen op bol.com

Meer van dit