HomeTechCryptoHet Helium-netwerk draait nu op blockchain van Solana

Het Helium-netwerk draait nu op blockchain van Solana

Het Helium-project is continu in ontwikkeling en heeft onlangs een grote upgrade ondergaan. Onlangs is bekendgemaakt dat het Helium-netwerk is gemigreerd naar de Solana-blockchain, een belangrijke stap voor het project, want het had voorheen te kampen met problemen met betrekking tot schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Door over te stappen op de blockchain van Solana wordt verwacht dat deze problemen snel zijn verholpen.

Proof of coverage

We hebben in vorige artikelen vaker aandacht aan het Helium-project besteed. Het proof of coverage systeem (PoC) draait om hotspots die draadloze dekking bieden aan IoT-apparaten. Zo kan iedereen die een dergelijke ontvanger in zijn bezit heeft een hotspot zijn, en zo bijdragen aan het ontwikkelen van het Helium-project. Als jouw hotspot de nodige dekking biedt dan wordt je beloond met de cryptomunt van het project: HNT.

De hoeveelheid HNT dat een hotspot ontvangt hangt af van de dekking die een hotspot biedt. Hoe groter het bereik is, hoe meer HNT er wordt afgegeven. Sommige mensen die een IoT-apparaat bezitten, en met de juiste locatie en antenne een grote dekking bieden, kunnen hiermee maandelijks flink wat geld verdienen. Op het moment van schrijven is een HNT €1,63 waard, zo kunnen we zien op Coinmarketcap.

Migratie Helium-netwerk naar Solana blockchain

Door te migreren naar de blockchain van Solana heeft Helium een belangrijke stap genomen. De afgelopen jaren heeft het Helium-project met hardnekkige problemen te maken gehad, zoals de schaalbaarheid. Ook problemen op de blockchain bleven hardnekkig, waardoor het ontwikkelen van het project stil kwam te liggen. De blockchain van Solana is sterk en veilig, waardoor de ontwikkelaars zich nu volledig kunnen richten op het uitrollen van het project.

De migratie van Helium naar de blockchain van Solana zijn er maar liefst 350.000 hotspots gemigreerd, en is tot nu toe een van de grootste gedecentraliseerde migraties in de geschiedenis van cryptocurrency. Het hele proces heeft zo goed als geen problemen opgeleverd. Helium hoeft nu geen tijd en geld meer te steken in het oplossen van problemen op het netwerk, en kan nu voor de volle 100 procent bezig zijn met het uitrollen van beoogde doelen, dus we zijn benieuwd.

Meer van dit