HomeGadgetsMet deze houtsnippers tover je een goedkope drank om in een smaakvolle...

Met deze houtsnippers tover je een goedkope drank om in een smaakvolle premium drank

Als je een liefhebber van whisky, rum of bourbon bent, dan kun je op eenvoudige wijze een premium smaak aan een goedkope drank geven. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar houtsnippers en een goedkope fles jonge jenever of wodka. Met de ‘Single Barrel Chips’ van Deer Jimmy’s kun je op een leuke manier een simpele fles drank omtoveren in een alcoholische versnapering van premium kwaliteit.

Fles met houtsnippers

Deze fles Deer Jimmy’s Barrel Chips is een leuk en origineel cadeau om weg te geven aan een liefhebber van een goede whisky-, bourbon- of rum liefhebber. De fles is uiteraard ook uitermate geschikt voor jezelf, of als decoratie voor in je mancave. In deze fles zitten houtsnippers van een vat waarin Jamaicaanse rum jarenlang heeft gerijpt. De smaaktonen zijn in die periode in het hout getrokken, wat ideaal is voor het afgeven van geur en smaak aan een neutrale drank.

De houtsnippers zijn afkomstig van een bourbon vat waarin een Premium Zuid-Amerikaanse rum, en een goede whisky heeft gerijpt. Het vat (van 190 liter) is na gebruik vakkundig schoongemaakt, en gesnipperd. Hierdoor komen de smaken, geuren en kleuren die in de jaren in het hout zijn getrokken vrij, waarna ze meteen zijn gebotteld in deze fles van Deer Jimmy’s. Deze barrel chips zijn perfect om een neutrale drank een heerlijke geur en smaak te geven.

drank rijpen

Deer Jimmy’s Barrel Chips om zelf drank te rijpen

Er zijn in totaal 750 van deze flessen gemaakt, dus het is een limited edition. Het werkt simpel: je giet de fles vol met een neutrale alcoholische drank, zoals wodka en jonge jenever, waarna je de dop erop stopt en de fles minimaal 6 weken op een koele en donkere plek bewaart. Het beste resultaat krijg je uiteraard als je het geduld hebt om de drank langer te laten rijpen in de houtsnippers.

Je kunt er ook voor kiezen om elke week een klein beetje te proeven om te kijken of er smaak- en geurverschillen zijn. Als je denkt dat jouw gerijpte drank de ideale smaak heeft, dan kies je een goed moment om de fles open te trekken, zoals op een verjaardag of ander feestje. Het is wel belangrijk dat je de drank eerst door een zeef haalt om alle houtsnippers te filteren. Daarna kun je genieten van een premium drankje dat gerijpt is met hout van een gebruikt bourbon vat. De Deer Jimmy’s barrel chips is te koop bij Bol.com.

drank gerijpt

Meer van dit