HomeGadgetsIKEA introduceert Spotify-lamp

IKEA introduceert Spotify-lamp

Meubelgigant IKEA heeft een speakerlamp op de markt gebracht die zonder Sonos is is ontwikkeld. Normaalgesproken hebben de twee bedrijven een samenwerkingsverband, maar IKEA heeft het dit keer zonder hen gedaan. En ze hebben een primeur! Ze zijn de eerste die gebruik maken van een spotify-tap.

IKEA maakt Spotify-lamp

De meubelgigant heeft al wat speakerlampen op de markt gebracht, maar deed dit altijd in samenwerking met Sonos, waarom IKEA er nu voor gekozen heeft om de lamp alleen op de markt te brengen is niet bekend. Wat we wel weten is dat IKEA een primeur in handen heeft. De lamp is niet alleen ontwikkeld om buiten te gebruiken, zoals in de tuin of op de camping, er zit ook een zogeheten spotify-tap op.

Een spotify-tap is een knopje op de lamp waarmee je rechtstreeks verbinding maakt met de streamingdienst. Je kunt dus met een druk op de knop meteen gebruik maken van spotify als je gezellig in de tuin aan het barbecueën bent. Je hoeft dus niet te zoeken naar de app op je telefoon, maar kan direct verbinding maken door op een knop op de lamp te drukken.

spotify lamp 2

Extra functie op spotify-lamp

Als je op de knop drukt dan speelt de box meteen begint te spelen waar je was gebleven, dus je hoeft geen nummers op te zoeken. Er zit ook een extra functie op waarmee Spotify een soort radio voor je samengesteld. Dit gaat op basis van jouw luistergedrag, dus met twee drukken op de knop heb je jouw eigen gepersonaliseerde radio in de tuin. Zijn naam is ‘Vappeby’ en is ontworpen door Sarah Fager.

De lamp is simpel in zijn eenvoud en is dus niet spraakgestuurd en heeft ook geen andere slimme functies. Het is een prima lampje voor op je vakantieadres of als je een tuinfeestje hebt. Vooral als je geen groot budget hebt, of simpelweg niet veel uit wilt geven aan een lamp voor in de tuin, dan is dit een leuke gadget. Deze lamp is ideaal voor spotify-fans die het simpel en eenvoudig willen houden.

Grappige kampeerlamp

Deze grappige spotify-lamp heeft een beetje een lomp en goedkoop uiterlijk. Hij kost dan ook niet veel, maar hij is erg functioneel en geeft voldoende licht en geluid. Het is een grappige kampeerlamp die overal gebruikt kan worden. De lamp kan tegen een spatje water en een beetje zand en is dus prima geschikt voor de zomermaanden. Er zit een kleine batterij in die is op te laden met een USB-kabel.

De Vappeby spotify-lamp is een duurzame en leuke lamp om te hebben voor op de camping of tuin. Hij is makkelijk mee te nemen en op te laden. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want 49,99 is niet duur voor een lamp met een functie zoals deze. Dus nog even shoppen voordat het lekkere weer aanbreekt!

Meer van dit