HomeTechIKEA brengt in augustus slimme rolgordijnen uit

IKEA brengt in augustus slimme rolgordijnen uit

Meubelgigant IKEA gaat aankomende augustus slimme rolgordijnen op de markt brengen. De gordijnen zouden eerder in februari op de markt komen, maar dit werd uitgesteld tot augustus omdat het bedrijf op het laatste moment een manier zag om de functionaliteit te verbeteren. De prijzen van de slimme rolgordijnen zijn ook bekendgemaakt.

IKEA brengt slimme rolgordijnen op de markt

In een slim huis gaat alles bijna spraakgestuurd. Daar speelt de meubelgigant mooi op in door producten op de markt te brengen die je spraakgestuurd kunt bedienen. Gemak dient de mens. Zo schreven we eerder over de spotify-lamp, waarmee je met een druk op de knop je favoriete muziek kunt afspelen. Nu gaat IKEA dus slimme rolgordijnen verkopen. Ze zijn te bedienen met de IKEA-app of spraakopdrachten.

Met spraak bedienen gaat via Amazon Alexa, google Assistent of Siri van Apple. Voor ieder wat wils dus. Het bedrijf verkoopt al slimme lampen en binnenkort zijn er ook slimme speakers te koop. De slimme rolgordijnen kunnen dus mooi aan dit assortiment worden toegevoegd. De creatieve namen van de modellen zijn Kadrilj en Fyrtur.

Twee varianten slimme rolgordijnen

De rolgordijnen komen in twee varianten. Het lichtdoorlatende model, Kadrilj, is de kleinste versie en kost 100 euro. Het duurdere model, Fyrtur, is verduisterend en kost 119 euro. Beide modellen zijn alleen in het grijs verkrijgbaar. Je hoeft tegenwoordig niet meer op te staan om de gordijnen dicht te doen, dat kan vanaf nu met een simpele spraakopdracht. Er wordt verwacht dat het bedrijf in de toekomst met meerdere spraakgestuurde producten gaat komen.

Met de Tradfri verbindingshub bedien je de rolgordijnen met een druk op de knop. Als je hem koppelt aan je router en de IKEA smart-home app dan is het mogelijk om in te stellen wanneer ze open en dicht gaan. Je kunt ze afzonderlijk instellen, maar je kunt ook meerdere rolgordijnen groeperen. Ideaal als je op een luie zondagochtend met de zon in je gezicht wakker wilt worden, of juist de gordijnen dicht wilt hebben.

Meer van dit