HomeEntertainmentInstagram update gaat chronologische tijdlijn weer terugbrengen

Instagram update gaat chronologische tijdlijn weer terugbrengen

Instagram gaat eindelijk weer de mogelijkheid geven om naar de chronologische tijdlijn te kijken. Dat is althans wat de grote baas Adam Mosseri duidelijk heeft gemaakt. In een update via Twitter en Instagram is een video te zien waarin hij dat toelicht.

Chronologische tijdlijn

Toen de app populair begon te worden werkte het altijd met een chronologische tijdlijn. Dat wil zeggen dat je door je feed kon scrollen op volgorden van tijd. Om de één of andere reden is dat later veranderd naar een tijdlijn waarbij het algoritme bepaald wat je wilt zien.

Tegenwoordig is het zelfs zo dat het algoritme je continue content laat zien van mensen die je niet eens volgt. Daar komt dan ook nog eens bij dat je veel content van mensen de je wél volgt, niet te zien krijgt. Na veel geklaag en gezeur van gebruikers gaan ze nu eindelijk de chronologische tijdlijn weer terugbrengen.

Instagram chronologische tijdlijn
@mosseri op Instagram

Eigen keuze

Het is niet zo dat de tijdlijn weer compleet verandert. Instagram gaat je namelijk zelf de keuze geven wat je wilt hebben. Het is wel de bedoeling dat de homepage steeds meer aanbevolen dingen gaat laten zien. Als je dat niet wilt dan kun je gewoon switchen. Eerder zagen we Facebook ook deze optie al toevoegen en daar blijkt het een groot succes.

Volgens meneer Mosseri vindt hij het erg belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de tijd dat ze op de app zitten. Om die tijd zo plezierig mogelijk te maken, werken ze dus aan de optie om de mensen hun eigen keuze van tijdlijn te laten hebben.

Instagram update geeft 3 opties

Ze zijn de Instagram update al aan het testen dus hij zit er écht aan te komen. Je kunt straks kiezen voor een home optie waarbij je veel aanbevolen content ziet en de populaire content van de mensen die je volgt. De tweede optie is om te kiezen om enkel de content van mensen die je volgt te zien. Dit is de optie van de chronologische tijdlijn. Als laatste optie kun je kijken naar de favorieten die je zelf in kunt stellen. Wat hier de meerwaarde van is moet nog blijken want je volgt niet voor niets de mensen die je volgt.

Meer van dit