HomeTechCryptoJanuari was een topmaand voor crypto: deze koersen stegen het hardst

Januari was een topmaand voor crypto: deze koersen stegen het hardst

Vorig jaar was op zijn zachtst gezegd turbulent te noemen voor de koersen van crypto. We kregen klap na klap te verwerken, en dat zagen we terug in de rode cijfers. Kort geleden was de dramatische val van cryptobeurs FTX de boosdoener, maar de markt lijkt zich te herstellen, met een verbazingwekkende stijging van een aantal koersen in januari. Wij zetten de best presterende cryptomunten van januari op een rijtje.

Bitcoin steeg het hardst in januari

Bitcoin maakte in 2022 een dramatische val, maar maakte de afgelopen maand een verbazingwekkende sprong naar boven. Op 1 januari schommelde de koers op 16.000 euro, maar heeft de afgelopen maand een significante stijging laten zien. Op website Coinmarketcap kunnen we zien dat de koers op het moment van schrijven op ruim 21.000 euro. De munt heeft in januari een stijging van 39% laten zien.

Ethereum steeg met 32 procent

Ethereum liet ook een flinke stijging zien in januari, maar iets minder dan bitcoin. Dit kan te maken hebben met een aankomende update. De ‘Shanghai update‘ is op handen, dat kan ervoor zorgen dat beleggers hun handen op de knip houden. Niettemin steeg de koers van Ethereum met maar liefst 32%, en is een munt op het moment van schrijven ruim 1450 euro waard.

Cardano verbaast beleggers

Val alle cryptovaluta in de top 10 maakte Cardano (ADA) een opmerkelijke stijging. Dit kan te maken hebben met het nieuws dat de ontwikkelaars binnenkort stablecoin ‘Djed’ gaan lanceren. Op het moment van schrijven staat de koers op 0,35 euro. Dit was aan het begin van januari nog minder dan 0,25, dus dat is een stijging van maar liefst 52%.

Solana is de hardste stijger buiten de top 10

Het leek er even op dat Solana (SOL) vorige maand ten dode was opgeschreven toen de koers onder de 10 euro zakte. Maar de wereld van crypto is volatiel, dat bewees de munt door in jnuari met maar liefst 140% te stijgen. De koers knalde omhoog, en schommelt op dit moment rond de 22 euro, dat is een stijging van ruim 100%. 2023 kan een interessant jaar worden voor de wereld van crypto.

solana crypto

Meer van dit